Løb og træning med Intersport

10 fantastiske grunde til at løbe


1. Bedre kardiovaskulær sundhed

For at måle intensitet – eller hvor hurtigt dit hjerte slår under træning, skal du kende til et par ting. Først skal du finde din makspuls – det højeste tal af hjerteslag pr. minut, dit hjerte kan klare. Standardberegningen ser således ud: 220 minus din alder. Som det næste skal du lære de forskellige puls-zoner at kende. Tænk på det som et kontinuum der går fra let til moderat, til maksimal. Generelt er ens puls ved moderat træning 50-70% ud af maksimumpulsen, hvor f.eks. en 65-70% af maksimumpulsen går mere over i fedtforbrænding.

2. Effektiv kalorieforbrænding

Løb er en yderst effektiv måde at få forbrændt kalorierne på, især hvis du vil opretholde en sund vægt eller opnå vægttabsmål. Jo hurtigere du løber, desto flere kalorier forbrænder du.

3. Forstærkning af benene og selv din core

Løb bearbejder et hav af forskellige muskler. Selvfølgelig øger det styrken i hele benet lige fra balderne til tæerne. Men ikke nok med det går løb også ind og påvirker din core, og hvis du ikke overtræner, vil du få øget styrke i dine led og knogler.

4. Det er simpelt og intuitivt

Det skønne ved løb er at det nærmest intet kræver, det er ikke noget du skal lære først, og det behøver ikke kompliceret udstyr. Alt hvad du behøver, er noget komfortabelt tøj og passende løbesko.

5. Du kan løbe hvor og når som helt

Tilbringer du en weekend udenfor hjemmet? Ingen undskyldning. Du kan løbe hvor end du befinder dig – og udforske nye omgivelser samtidigt. Lad ikke vejret stoppe dig, med det rigtige udstyr er du løbeklar året rundt.

6. Humørforhøjende fordele

Løbere ved, at en forfriskende løbetur vil få dem til at føle sig øjeblikkeligt opløftet og ja, lykkeligere. Effekten er officielt kendt som ’runner’s high’. Men uanset hvad det kaldes, er det det hele værd.

7. Reduceret stress

Efter en lang og travl dag, er løb den ultimative stress-lindring. Løb om morgen til at starte dagen på, giver dig et friskt og aktivt pust til resten af dagen. Uanset hvilket tidspunkt på dagen du løber, vil du føle dig afslappet og afklaret i sindet.

8. Reduceret chance for kræft

Sundhedseksperter bekræfter at vedvarende aerob træning hver uge, kan forhindre kræft; standard anbefalingen er omkring 2,5 times moderat træning om ugen, for voksne. Løb er et klassisk valg til at imødekomme disse krav.

9. Bedre søvn

Det er ikke noget bedre en at vågne frisk og genopladet op efter en god nats søvn. En af de bedste ting ved løb, er den positive indvirkning det har på din søvnkvalitet, som mange løbere rapporterer.

10. Føl dig som en superstar

Når fordelene ved løb så småt begynder at spille ind, herunder forbedret humør, optimisme og energiniveau, plus bedre fitness og mere tonet fysik, vil du føle dig mere selvsikker og fuldført, hver dag. Selvfølgelig tjek med din læge før du påbegynder et nyt træningsprogram. Men det magiske ved løb der er utroligt effektivt og velafrundet. Du behøver ikke at tænke for meget over det – bare kom afsted og se og føl dig på dit allerbedste.