Løb og træning med Intersport

Træning med børn: 9 træningsformer, hele familien kan være med til

Har du svært ved at få livet med både familie og træning til at gå op? Som forælder kan det være svært at finde tid til træning i en travl hverdag, hvor både børn og arbejde skal passes. Fitness og træning er ofte noget af det første, der skubbes til siden. Men en sund livsstil med jævnlig træning har stor positiv indvirkning på både det private liv, livet på kontoret og livet hjemme hos familien.

Så hvordan får man familieliv og motion til at gå op i en højere enhed? Det kan være en udfordring, men det er heldigvis slet ikke umuligt.

I artiklen her kommer vi med vores bud på, hvordan du får både træning og familieliv til at gå op i en højere enhed ved at slå to fluer med ét smæk.
Følg med nedenfor, hvor vi har samlet 9 træningsformer, både du og dine børn kan være med til.

 
 
 

 

1. Løb en tur – og tag hele familien med

En af de billigste og mest effektive former for cardio er løb. Her kan alle være med, for det er blot at gå udenfor og sætte i gang. Alt efter hvor I bor, har I helt sikkert nogle områder i nærheden af jeres hjem, hvor I rigtig kan give den gas.

Det kan være i en park med små stier, rundt omkring den lokale sø, i et nærliggende skovområde eller noget helt fjerde.

Er dine børn for små til at kunne følge med i dit tempo? Så handler det bare om at putte dem i en klapvogn eller babyjogger – og løbe.

Vær dog opmærksom på, at alderen på dine børn er afgørende for, hvor langt I kan løbe sammen. Løb fungerer bedst med børn fra 12-18 år, og børn under 10 kan ikke løbe lige så langt som dig.

2. Træn pilates derhjemme med hjælp fra en tablet

Selvom der ikke er tid eller overskud til at forlade jeres hjem, kan I sagtens stadig træne derhjemme – også med små børn. Her handler det blot om at få dem til at være med eller distrahere dem med lidt skærmtid.

Det kan være, at du sætter en pilatesvideo fra YouTube på TV’et, som du følger i stuen. De små kan være med til at følge øvelserne, og hvis det skal være rigtig sjovt, kan du bruge dine børn som supplerende vægt, når du squatter. Du kan også få dem til at tælle for dig.

Hiv fat i en tablet, hvis ungerne har svært ved at sidde stille
Er det helt umuligt at få dem til at sidde stille? Så kan en iPad eller anden form for tablet med deres yndlingsprogram altså også gøre godt i den halve time, det tager at få trænet.

Bonustip: Lidt ligesom med træning på YouTube kan et godt stræk også være noget, hele familien nyder godt af. Yoga er en populær måde at få gang i kroppen uden at overanstrenge den, og her kan alle være med – nybegyndere og eksperter.

3. Tag på legeplads og vær kreativ med træningen

Trænger I til frisk luft og til at få pulsen op? Så kan legepladsen også være et fantastisk sted for børnene at lege og for jer at træne. Et smut ned på den lokale legeplads giver rig mulighed for at jogge på stedet, lave pull-ups i legetårnet, lave armbøjninger ved gyngen og hvad du ellers kan finde på.

Mulighederne er uendelige på legepladsen – alt imens børnene farer rundt og hygger sig, hvor du kan se dem.

4. Hold dansefest – eventuelt med stopdans

Skal træningen være sund, underholdende og sjov? Så er en dansesession lige dét, I trænger til.

Så find jeres højtaler frem, vælg noget fed musik med et godt beat, og begynd at danse løs. Det vil både store og små finde sjovt! Selvom det i første omgang virker som en leg, skal det nok blive hårdt, så I får pulsen op.

5. Brug praktiske gøremål og havearbejde til at få rørt kroppen

Det er oplagt at aktivere både dig selv og børnene samtidig med, at I får ordnet nogle af de praktiske gøremål som f.eks. havearbejde. Det er især godt i foråret og om sommeren, hvor vejret er til at så frø, slå græs og rive ukrudt op. Det er hårdt, det er sjovt, og så er det noget, I kan gøre sammen.

Alt efter jeres børns alder kan de hjælpe med at slå græs, samle blade sammen i trillebøren, feje fliser, vande blomster, så frø og meget mere. Mulighederne er mange, og med flere hjælpende hænder får I både jer selv og jeres have i topform på én gang.

6. Leg med dine børn og få pulsen op

Rigtig mange børnelege kræver en god kondition. Lege som tagfat og rundbold eller et godt spil bold i haven er sjovt for hele familien – og mors og fars puls skal nok komme i vejret.

Selv 20-30 minutters leg har en effekt, så det er bare med at lege, indtil legen ikke længere er god – eller til at overskue.

7. Tag i svømmehallen

Mange glemmer ofte, at det ikke kun er for fornøjelsens skyld, man tager i svømmehallen. Svømning er faktisk en af de bedste former for træning, fordi hele kroppen skal kæmpe mod vandets modstand. Du får pulsen op, men risikoen for at overanstrenge dig er meget lille.

Tager du børnene med i svømmehallen, kan du holde øje med dem i børnebassinet og tage dem med dig over til svømmebanerne. Har du helt små børn, bør du måske vente til, at de kan svømme selv – så er babysvømning måske mere disciplinen for jer.

8. Opfind jeres eget træningsprogram: Gør træning til en leg

Hvis børnene også godt kan lide at have indflydelse, kan I gøre træningen til en leg. Her får hele familiens medlemmer lov til at skrive mindst én øvelse ned på små stykker papir, som I folder. Så skiftes I til enten at trække en lap papir med en øvelse, som I laver 10-15 gentagelser af – og så er det bare at begynde fra en ende af.

Det er sjovt for både de store og små, fordi børnene kan fjolle og finde på sjove øvelser, som helt sikkert stadig er svære for jer – og I får både underholdning for børnene og træning i ét.

9. Gør haven eller baggården til et træningsrum

Sidst men ikke mindst er der muligheden for at bruge en have eller en baggård som udendørs træningsrum. Der er nemlig en lang række øvelser og aktive lege, I kan lave udenfor, som også får pulsen op.

I kan springe ud i sjippetov, hinkelege, hulahopringe, boldspil med mange flere. Her kan I også lave forskellige ting, så I som forældre kan fokusere på jeres træning, imens børnene leger løs med bolde, i sandkassen eller noget helt tredje.

Mulighederne er mange – sæt i gang!

Føler du dig klædt på til at gøre træningen med børn til en leg, så du kan få familielivet til at gå op i en højere enhed? Så er det bare med at vælge én eller flere af træningsformerne her.

Hvis du er rigtig heldig, løber du måske endda også børnene trætte – og I kan sammen hygge på sofaen efterfølgende. Vi tror også, at lur- eller puttetid pludselig bliver nemmere, og du sover med garanti også bedre selv.