Løb og træning med Intersport

Adidas Ultraboost - hvilken model?

Er du også en af dem, der elsker Adidas Ultraboost? Så er du ikke alene, for modellen har taget verden med storm siden 2015, og er populær både blandt løbere og sneaker-fans. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de forskellige modeller på markedet, så du kan blive hjulpet på vej til at vælge den bedste model til dig og dit behov.

Fælles for alle Adidas Ultraboost er den høje komfort. Modellen er defineret ved den særlige Boost-mellemsål, og den soklignende pasform med den karakteristiske Adidas Primeknit-overdel. Det er en sko, der smyger sig til foden, er utroligt fleksibel i sålen, og som er svær at toppe når det gælder den daglige komfort.

 
 

Primeknit og Boost

Hvis du gerne vil finde den rette Ultraboost til dit behov, så skal du dels overveje om du gerne vil have en Ultraboost med en meget stretchy og fleksibel overdel, eller om du bedst kan lide en mere fast version af modellen. Alle Ultraboost er komfortable sko, men de oprindelige modeller (1.0 til 5.0) er mere fleksible i deres Primeknit end modellerne 19 og 20. Dog er den helt nye Ultraboost 21 model, der kom ud i februar 2021, fleksibel på meget samme måde som de originale sko, der udkom fra 2015 til 2018.

Der er også forskel i hvor meget Boost der er i mellemsålen. Alle modellerne har fuldlængde Boost, men som tiden er gået er der kommet mere af det særlige Boost-skum i sålerne. I Ultra Boost 19 og 20 kom der hele 20 % mere Boost end i den originale model, og i Ultra Boost er der lagt endnu 6 % oveni. Det betyder at Ultraboost 21 er meget komfortabel at gå i, men mange løbere vil nok foretrække en af de tidligere modeller, da det for nogen godt kan blive for meget Boost-skum. Det er naturligvis en smagssag, men det er godt at være opmærksom på. Tilføjelsen af det ekstra skum gør også Ultraboost 21 lidt tungere end sine forgængere, hvilket også tæller når man skal yde sit bedste som løber.

En klimavenlig overdel

Adidas Ultraboost er ikke bare en innovativ sko når det angår komfort og ydeevne, det er også en sko, der bruger moderne teknologi for at have det mindst mulige aftryk på klimaet. Adidas benytter Primeblue i de nyere modeller 20 og 21. Primeblue er et polyestergarn, der er baseret på genanvendt plastik, der er opsamlet på strande og i kystområder. Dette er et forsøg på at mindske plastik i verdenshavene, og på at mindske behovet for ny plastik i Adidas’ produkter. Adidas har det mål, at al polyester der går til firmaets produkter skal være genanvendt materiale når vi skriver 2024.

I Ultraboost 20 og 21 er Primeblue allerede nu en stor procentdel af overdelen. Så hvis du gerne vil vælge en model, der peger mod fremtiden, så er det altså en god idé at vælge en af disse seneste modeller.

 
 

Design og komfort

Alle Adidas Ultraboost er let genkendelige, men designet er udviklet hen over årene, og der findes mange forskellige udformninger af hver model. At vælge sin Ultraboost er derfor et vaskeægte slaraffenland for alle os der elsker en smuk sneaker. Den seneste Ultraboost 21 er lidt mere futuristisk i sit snit, og den store mængde Boost kan også ses på sålen, der er lidt mere fremtrædende end på de tidlige modeller.

Når det gælder komfort er der nogle ret klare forskelle mellem modellerne. De oprindelige modeller, og den seneste Ultraboost 21 har de mest fleksible overdele, det vil sige at det karakteristiske Primeknit er mere stretchy og fleksibelt på disse modeller, sammenlignet med Ultraboost 19 og 20. Det er en smagssag hvad man foretrækker, men det betyder at hvis du var glad for strækkeevnen i den oprindelige Ultraboost, så vil du også sætte pris på den nye Ultraboost 21. Hvis du derimod savner lidt fasthed, så finder du hvad du søger i Ultraboost 20 især, men også i Ultraboost 19.

En moderne klassiker til hverdag og løb

Adidas Ultraboost er uundgåelig, både når det gælder moderne fodtøj til løbere eller til sneakerheads, der sætter pris på mødet mellem design og høj komfort. For mange løbere vil en af de oprindelige modeller være at foretrække, mens mange fans af høj komfort og et lækkert design vil søge mod den nye Ultraboost 21. Modellerne 19 og 20 tilbyder en mere fast fornemmelse i overdelen, og en masse fantastiske variationer i designet, der kan gøre udslaget, når man skal vælge sin favorit. Uanset hvad er der en Ultraboost til dit behov og din stil. Skoen er kommet for at blive, og er tilmed også en mulighed for dig, der gerne vil træffe klimavenlige valg, når du køber sko.