Løb og træning med Intersport

ASICS GEL-Nimbus 23

ASICS GEL-Nimbus har i mange år været en af de mest populære løbesko. Navnet kommer af den latinske betegnelse for sky, som understøtter ASICS ambitioner om den blødeste og mest komfortable løbesko.

Igennem tiden er det blevet til mange nye lanceringer af Nimbus-modellen – naturligvis altid med ambitionen om at gøre løbeskoen endnu bedre. Nyeste skud på stammen er udgave nummer 23, og hvad er det så den kan i forhold til tidligere Nimbus-modeller? I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på de nyeste opdateringer samt, hvad du får, hvis du udskifter din Nimbus 22 med Nimbus 23. 

 
 

Et sikkert valg til den neutrale løber

ASICS GEL-Nimbus har været på markedet i 23 år, og så er det jo meget passende med en udgave nummer 23! Her er tale om den foretrukne løbesko for mange neutrale løbere – og med god grund. Som neutral løber har du brug for en pasform med ekstra støddæmpning, der skåner din lægmuskulatur, og det må man sige, at du får med ASICS GEL-Nimbus.

 
 

ASICS GEL-Nimbus 23 vs 22

Der er ingen tvivl om, at ASICS GEL-Nimbus 23 er en klassiker i løbeverdenen, og hvis din løbestil er neutral, er du i hvert fald ikke gået helt galt i byen. Nimbus 23 er nemlig opdateret på alle de punkter, som karakteriserer ASICS GEL-Nimbus helt overordnet, og det gør den både blødere, mere stabil og behagelig at have på!

Løbesko i et blødt og rummeligt materiale

Det er vigtigt med god plads, når du løber, men samtidig skal skoen sidde godt til på foden – og det kan være lidt af en kunst at opnå dette. ASICS har valgt at optimere overdelen på Nimbus 23 med et nyt Engineered Mesh-materiale, som bidrager med en blødere følelse samt en bedre tilpasning til lige præcis din fod. Det mærkes også på pløsen, som pludselig følger føddernes bevægelser meget bedre og så endda uden at medføre gener.

Alt i alt kan det siges, at det føles gennemført komfortabelt, når du træder ned i en ASICS  GEL-Nimbus 23 – lige fra det store hele til de små detaljer, som også gør en forskel.

 
 

Der er skruet op for GEL

ASICS GEL må næsten være et ikonisk materiale for brandet selv, og ikke nok med at det indgår i mange af løbeskoene, så er det ofte også implementeret i navnet. I den nyeste Nimbus 23 er der altså skruet op for denne GEL, så stødabsorberingen nu er endnu bedre. Dét i kombination med mellemsålen, som nu er udstyret med en masse mikroskopiske huller, gør at alt det, der sker under foden, føles en del blødere og mere dynamisk.

 
 

Stabiliteten varer ved

En neutral løber har ikke nær så meget brug for stabilitet, som andre løbestile har. Alligevel betegnes ASICS GEL-Nimbus både som en stabil løbesko og en løbesko, der egner sig til neutrale løbere. Så hvis du har en neutral løbestil, men alligevel finder det behageligt med en vis støtte, når du løber, så er det her altså en af de få neutrale løbesko, som kan bidrage til begge dele.

 
 

Der tages hensyn til herre- og damefoden

Det voksende hensyn til forskellen på fødder i henhold til kønnene ses tydeligt i ASICS nyeste lanceringer – og det er ingen undtagelse med ASICS GEL-Nimbus 23. Her er nemlig både forskel i forhold til hældrop, vægt og stack height.

For der er forskel på kvinder og mænds fødder, og det har ASICS valgt at imødekomme med denne nye løbesko ved at designe forfoden, så den er mere tilpasset, alt efter om du er mand eller kvinde. Her er både ændret på flexrillerne og plastikstykket i ydersålen, så den imødekommer mænd og kvinders biomekanik bedst muligt. 

Derudover har udgaven til kvinder et hældrop på hele 13 mm imod udgaven til mænd med et hældrop på kun 10 mm. Det skyldes, at kvinder oftest har behov for mere aflastning til achillessenen samt en blødere sko helt overordnet.

 
 

Hvem skal vælge ASICS GEL-Nimbus 23?

Du har sikkert fanget det nu, men det kan godt tåle at blive nævnt én gang til; du skal gå efter ASICS GEL-Nimbus, hvis du er neutral løber! Derudover er den nye model også fremstillet til at støtte en mild pronation, så hvis du har en tendens til at falde en smule indad i dit løb, kan denne neutrale løbesko altid formå at være støtten, som du har brug for.

Alt i alt er det svært at vurdere, hvilke løbesko der er de bedste. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind! Derfor vil vi også altid anbefale, at du besøger din nærmeste Intersport til en løbestilsanalyse eller blot for at prøve skoen, inden du tager et valg.