Løb og træning med Intersport

Har du brug for brændstof på farten? Forlad ikke hjemmet uden disse sunde snacks.

At bibeholde en sund kost under livets mest hektiske perioder kan være en udfordring, selv for dem der normalt har sunde kostvaner i posen. En sund og solid kost er nøglen til både krop og sind fungerer ordentligt, og at du får den energi der kræves for at fuldføre og komme sig, fra en effektiv træning, især tider med øget stress. Vi har her lavet en liste over flere sunde snacks, du nemt kan have ved hånden og indtage i farten, til når de godt gennemtænke og sunde måltider ikke er blandt kortene.


Nødder, et naturligt og bærbart vidunder

Udover ikke at kræve nogen form for forberedelse, de skal ikke være på køl, går sjældent til spilde og er ofte billige, så tilbyder nødder også et væld af sundhedsmæssige fordele. Næsten alle slags nødder, bærer masser af protein og er en fremragende kilde til umættede fedtsyrer, som menes at være en nøglefaktor sænkning til for højt kolesteroltal. Omega-3 fedtsyrer, som typisk findes i fiskeolie, er også almindelig for nødder. Sidst men ikke mindst, er mange nødder også rige på fibre og vitamin E.

Proteinshake/tilskud

Det uovertruffen brug af let tilgængelig proteinkilde er en stor grunden til, at både utallige atleter og almindelige sportsudøvere vælger at supplere med en proteinshake til kosten. En proteinshake er supernem at have med på farten, og det tager dig kun få minutter at gøre den klar.

Frugt med naturlig emballage (skræl)

Med indhold af flere slags naturlige sukkerarter, er bananer, appelsiner og lignende, en kompakt energikilde, der oven i købet vokser i den egen bærbare pose. Både appelsiner og bananer indeholder en god mængde af fibre, der nedsætter fordøjelsen og forhindre nedbruddet der ofte er forbundet med kulhydratrige fødevarer. Fibre hjælper også til med at flytte det der er gået til spilde, igennem fordøjelsessystemet. Bananer indeholder betydelige mængder af vitamin B6, vitamin C og mangan, hvor en appelsin vil belønne dig med en rigelig mængde af dit daglige C-vitamin og calciumbehov.

Hårdkogte æg

Denne liste ville ikke være komplet, uden det ydmyge æg. Et chock-fuld af næringsstoffer af alle slags, gør det kogte æg, til disse små og billige næringsbomber og en bekvem snack. Et mellemstort æg indeholder ca. syv gram protein af høj kvalitet og fem gram fedt (heraf kun et gram mættet fedtsyrer), og ikke mere end ca. 75 kalorier. Men det er ikke det hele. Æg er også en pålidelig kilde til vitamin A, B6, B12, D, E og K, samtidigt med mineralerne zink, kobber og jern. Denne imponerende profil gør det kogte æg til en konge af sunde snacks på farten.