Løb og træning med Intersport

De bedste løbesko

De bedste løbesko

Løbeskoenes verden er stor, og uanset om du er nybegynder eller en garvet løber, kan det være en udfordring at finde de helt rigtige løbesko. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind – alt lige fra løbestil til løbeformål har stor betydning for, hvilken variant du skal vælge.

Her på siden kommer vi med vores bud på de bedste løbesko, hvis de skal være særligt stødabsorberende, og hvis du har en pronation løbestil. Derudover får du svaret på, om du egentlig skal være opmærksom på, om løbeskoen er en herre- eller kvindemodel, og hvad har det af betydning?

 
 

Hvilke stødabsorberende løbesko er de bedste?

En god stødabsorbering er altid vigtigt, når du skal ud at løbe, tænker du måske? Og det er også rigtigt!

Men stødabsorberingen er særligt vigtig, hvis du er vant til at løbe på asfalt og tilmed løber længere distancer. Asfalt er nemlig et af de hårdeste underlag, som hurtigt kan bidrage til løbeskader og gener, hvis du ikke har de rette sko med en ordentlig støddæmper.

Er du tilmed en tung løber, skal du være ekstra opmærksom på stødabsorberingen, fordi dine skridt påvirkes med din vægt flere gange.

Er du på jagt efter en god stødabsorberende sko, så kan du eksempelvis gå efter en Nike Zoom Fly 3 eller Asics Gel Nimbus. Begge løbesko byder på luksuriøs støddæmpning, som giver dig god mulighed for lange distancer.

Hvilke løbesko er bedst til en pronation løbestil?

Pronation er et centralt begreb, når vi snakker løbesko. Det drejer sig om din løbestil, hvor mange ofte overpronerer og dermed har brug for pronationsstøtte i løbeskoen. Kort fortalt betyder det, at din fod trækker en smule indad, hver gang du løber.

Har du brug for pronationsstøtte i din løbesko? Så kan du med fordel vælge Nike React Infinity Run Flyknit eller en Asics Gel Kayano 27, som begge yder den optimale støtte og komfort, hvis du overpronerer, når du løber. 

De bedste løbesko til herre og dame?

Måske er du kvinde og har fundet er par løbesko i din størrelse i herrekategorien? Men kan skoene passe dig, og er der egentlig forskel på løbesko til herre og dame? Mænd har som oftest større fødder end kvinder, og derfor giver det god mening at opdele løbeskoene i køn. Dog skal du også være opmærksom på, at der er forskel på pasformen, fordi kvinder oftest har smallere fødder end mænd.