Løb og træning med Intersport

Hvad betyder drop i løbesko?

Hvad betyder drop i løbesko?

Løbeskoenes verden er stor og forvirrende. Hvis du ikke er ekspert, kan du hurtigt komme til at støde på mange begreber, som du ikke er bekendt med. Det kan gøre processen besværlig, uoverskuelig og måske endda ende med, at du ikke får de rigtige løbesko.

Et af de begreber, som du helt sikkert vil støde på, men som mange ikke kender betydningen på, er drop. På denne side vil vi hjælpe dig med at blive klogere på, hvad det betyder, og hvorfor du skal være opmærksom på det.

Drop er faktisk ikke særlig teknisk. Helt lavpraktisk handler det om forskellen på den højde, der er mellem din hæl og din forfod. Hvis du ejer et par sko, hvor hælen er 20 mm høj, og forfoden er 10 mm høj, så er der altså et drop på 10 mm, fordi det er forskellen.

Hvis du er vant til en sko med højt drop, kræver det meget tilvænning at gå over til en sko med lavt drop. I lang tid har mange antaget, at højt drop var den rette måde at løbe på, fordi de fleste sko var udstyret med mere dæmpning og støtte. I dag bliver modeller med et mindre drop dog mere og mere udbredt.

Hvilken forskel gør droppet?

Som sagt gør et højt drop altså, at du lander på hælen med en god støtte. Hvorimod et lavt drop gør, at du skal løbe mere på forfoden. Grunden til, at mange er vant til et højt hældrop, er, at producenterne længe har gået efter filosofien om, at løberen skal rulle på hvert trin.

Det bliver dog nemmere og nemmere at finde løbesko med et lavt drop, som bidrager til, at du lander længere fremme på foden. Denne form for løbesko kræver dog meget tilvænning og er helt sikkert bedst for dig, der har stærke lægmuskler.

Er en Zero Drop-løbesko den bedste?

Der er mange delte meninger om, hvilke løbesko du skal vælge, og dermed er det også svært at komme med et helt klart svar. Nogle mener, at det er bedst at løbe så naturligt som muligt – altså hvor du lander på det forreste af foden og dermed skal bruge en løbesko med lavt drop.

Andre mener, at foden bliver aktiveret bedre af at løbe i en stødabsorberende sko, og så skal du altså ud og have fat i en løbesko med et højere hældrop.

Med andre ord er der altså ikke noget klart svar på nogle af teorierne. Det vigtigste er, hvad der virker bedst for dig.