Løb og træning med Intersport

Hvad er den bedste løbesko til dårlig ryg?

Hvad er den bedste løbesko til dårlig ryg?

Mange danskere oplever rygsmerter i den ene eller den anden grad, og måske er det, for nogen, en stopklods for at komme ud at løbe. Oplever du smerter i ryggen efter løb, eller undlader du helt at iføre dig løbeskoene, fordi du tænker, at det ikke er sundt for ryggen?

Det kan der være en løsning på! Her på siden kan du få klargjort, hvad du bør være opmærksom på, hvis du oplever rygproblemer i forbindelse med løb, og derudover kan du få svar på, om løb overhovedet er sundt, hvis du har rygsmerter.

Løb kan være sundt for din ryg

Der findes selvfølgelig forskellige grader af rygproblemer, og som udgangspunkt skal du altid gøre, hvad din læge råder dig til. Med andre ord skal du selvfølgelig ikke løbe, hvis din læge har sagt, at din ryg kun bliver bedre, hvis du forholder dig i ro.

Det kan dog være en kæmpe fordel for din ryg, hvis du løber – det handler blot om, at du udfører din løbetræning på rette måde samt er iført de helt rigtige løbesko. Det handler nemlig, i mange tilfælde, om at styrke og træne ryggens muskler, da det er dem, der vedligeholder og passer på – og løb er en måde at gøre det på.

Det bedste råd på dette område er at prøve sig frem! Start med at investere i de helt rigtige løbesko, og derefter kan du begynde i det små med nogle korte distancer. Din ryg skal nok sige til, hvis det slet ikke fungerer!

 
 

Det er vigtigt med de rette løbesko!

Der er ingen tvivl om, at løbeskoene er det vigtigste, når du skal ud at løbe – særligt med en dårlig ryg. Dine løbesko skal passe til din løbestil, det underlag, som du primært løber på, samt hvor meget du løber. Du kan med fordel besøge din nærmeste Intersport, hvor du kan få foretaget en løbestilsanalyse. På den måde ved du præcis, hvilke kvaliteter dine løbesko bør have.

Derudover skal du heller ikke undervurdere, hvor vigtigt det er at strække ud, når du har dårlig ryg. Hvis du først og fremmest får fat i de helt rigtige løbesko, og dernæst kombinerer dine løbeture med udstrækning og gode øvelser, så er du godt på vej!