Løb og træning med Intersport

Hvad er pronation løbesko?
 
 

Hvad er pronation løbesko?

Du har sikkert hørt det før – når du skal begynde at løbe, er det vigtigt, at du har styr på din løbestil, så du er sikker på at erhverve dig et par løbesko, som ikke medfører gener. En pronation løbesko imødekommer en pronation løbestil, og derfor er det et godt sted at kigge, hvis du er en af dem, der pronerer.

En pronation løbestil betyder, at din fod automatisk vil falde en smule indad, hver gang du lander. Det medfører, at du skal have noget ekstra støtte på indersiden, som imødekommer den indadgående landing.

Hvornår skal du benytte en pronationshæmmende løbesko?

Pronation løbestil er den mest udbredte blandt os alle, og dermed er der også stor sandsynlighed for, at du er på jagt efter en pronation løbesko.

Er du i tvivl om, hvorvidt din løbestil er pronation? Du kan med fordel tjekke dine gamle løbesko, hvor indersiden helt sikkert vil være ekstra slidt, hvis du har en pronation løbestil. Eller du kan placere skoen på en plan overflade, og hvis den hælder indad, er det også en klar indikator for pronation.

Når du skal kigge efter de rette pronation løbesko, skal du gå efter en fast hælkappe, bred hælsål og ekstra materiale i svangen med støtte langs indersiden.

Derfor er det vigtigt med de rette løbesko!

Har du en drøm om at blive løber? Uanset om du vil løbe maraton eller blot korte distancer for hyggens skyld, så er det vigtigt med de rette løbesko. Hvis du begiver dig ud på de forkerte løbesko, er der større sandsynlighed for at opleve skader – og ikke nok med det, kan vi garantere, at du opnår en bedre løbeoplevelse med de rette løbesko.

Derfor skal du altså smide tankerne om den rette farve og det pæneste design væk i din jagt efter nye løbesko. Det vigtigste er nemlig, at du først og fremmest finder ud af, hvilken løbestil du har – og det vil helt automatisk udelukke nogle varianter.

Få foretaget en test af din løbestil

Det kan være svært at finde sin løbestil på egen hånd. Derfor tilbyder Intersport, at du kan komme ned i din lokale butik og få foretaget en gratis løbestilsanalyse. Vi hjælper dig med at se, hvordan du lander på løbebåndet og ud fra det, kan vi guide og vejlede dig til den rette løbesko.

Du kan med fordel medbringe dine gamle løbesko, så vi kan få et indblik i, hvilken variant der har fungeret for dig før – eller hvilken der ikke gør.