Løb og træning med Intersport

Hvilke løbesko skal jeg vælge?
 
 

Hvilke løbesko skal jeg vælge?

Nu skal det være! Er du en af dem, der har besluttet dig for, at tiden, hvor du skal begynde at løbe, er nu? Så har du måske opdaget, at den store verden af løbesko kan være en smule kompliceret. For løbesko er nemlig ikke bare løbesko, og det er vigtigt, at du ved, at der er mange faktorer, der spiller ind, hvis du skal have en god løbeoplevelse.

Når du skal have dit første par løbesko, kan der måske være en tendens til at vælge det pæneste design – for alle skoene er jo samlet under kategorien ”løbesko”, og det dækker vel over det samme? Eller gør det? På denne side vil vi prøve at introducere dig for løbeskoenes store verden, så du har de bedste forudsætninger for at finde de helt rigtige løbesko til dig! 

Hvilke løbesko passer bedst til mig?

Når du skal vælge de helt rigtige løbesko, er der overordnet set tre faktorer, som du bør være opmærksom på i din søgen:

  • Hvordan er din løbestil?
  • Hvilket underlag løber du primært på?
  • Hvad er dit formål med at løbe?

Disse tre parametre er utroligt vigtige at tage højde for, så du undgår skader, og samtidig kan få det optimale ud af dit potentiale og din udvikling som løber.

Hvilke løbesko skal jeg købe?

Din løbestil defineres grundlæggende som enten neutral, overpronation og supination. De fleste løber overpronerende, hvor fødderne falder meget indad i løbebevægelsen. Det er ikke farligt i sig selv, men det kræver de rette løbesko og den rette løbetræning for at undgå skader. Hvis du er neutral løber, fordeles trykket jævnt, når du løber. Supination er den mindst udbredte løbestil, og den betyder, at du lander på ydersiden af din fod.

Når du kender din løbestil, skal du overveje, hvad du skal bruge dine løbesko til. Skal du løbe konkurrencer, er du marathonløber, eller løber du kortere distancer i ny og næ? Det kan også være, at du elsker terrænløb, og så skal du på jagt efter løbesko med ekstra greb i sålen. Alt dette afgør, om du skal have en let eller tung løbesko, eller om du skal have et par ekstra stabile løbesko.

Din guide til løbesko

Hvis du er i tvivl om, hvilke løbesko der er de rigtige for dig, så er du altid velkommen til at besøge din nærmeste INTERSPORT butik, hvor en af vores dygtige medarbejdere kan lave en løbestilsanalyse på dig.