Løb og træning med Intersport

Hvordan er Adidas Ultraboost i størrelsen?

Du er måske på udkig efter en ny Adidas Ultraboost, en af vor tids mest ikoniske sneakers og løbesko, og du spørger sikkert dig selv hvilken størrelse og model du skal gå efter. I så fald er du kommet til det rette sted. I denne artikel ser vi nærmere på størrelse og pasform hvad angår Adidas Boost og de efterhånden mange varianter af den populære model.

Du har sikkert allerede prøvet en Ultraboost, eller måske har en ven fortalt hvor komfortable de er. Men hvilken af de mange modeller vil passe din smag bedst, og hvilken størrelse? Det er et kendt faktum, at nogle sko bliver lavet småt og andre stort, og det kan gøre at en størrelse 42 er helt forskellig fra mærke til mærke, og sågar fra model til model, inden for det samme mærke.

Kendetegnende for alle Ultraboost er deres høje grad af komfort. Modellen, der er fra 2015, er oprindeligt tænkt som en løbesko, men den egner sig fantastisk til hverdagsbrug. Det har Adidas har forstået, og derfor kan man få en Ultraboost i mange forskellige designs, der gør sig godt i en casual, street eller urban stil.

 
 

Pasformen veksler fra model til model

Med Adidas Ultraboost skal man være opmærksom på, at der faktisk er forskel fra de oprindelige modeller, der blev designet mellem 2015 og 2018, og de nye modeller der hedder Ultraboost 19, Ultraboost 20 og Ultraboost 21. De oprindelige Ultraboost er lidt små i størrelsen, så der kan du godt regne med at skulle have en halv størrelse over det du plejer at gå i. De er kort og godt designet lidt småt og stramt, især på midten af foden, sammenlignet med hvad de fleste mærker forbinder med en given skostørrelse.

Ultraboost 19 og 20 er derimod mere almindelige i deres størrelse. På samme måde som den originale Boost er de dejligt strækbare ved pløsen, så de er nemme at hoppe i, men til gengæld behøver man ikke sigte på et halvt nummer over det man plejer. Den nye Ultraboost 21 er ligesom sine to forgængere meget almindelig i sin størrelse, og du kan derfor tage den skostørrelse som du plejer. Til gengæld er det værd at bemærke, at Ultraboost 21 er noget mere fleksibel og strækbar i sin overdel end modellerne 19 og 20. Det gør, at de oprindelige Ultraboost og den seneste model 21 faktisk har meget til fælles hvad overdelen angår. Overdelen er kendetegnende for Adidas Ultraboost, og går under navnet Primeknit. Det er et strikket, syntetisk polyester-materiale, der er fantastisk behageligt og elastisk. I overdelen er der den markante forskel mellem modellerne, at Ultraboost 19 og 20 er noget mere faste, end de foregående og den seneste model, nemlig Ultraboost 21.

 
 

Komfort uden sidestykke

Hvis du leder efter en komfortabel og moderigtig løbesko eller sneaker, så er Adidas Ultraboost det helt rette valg, uanset hvilken model du ender med at vælge. Ultraboost har en soklignende pasform, der smyger sig til din fod, og kombineret med den højteknologiske Boost-mellemsål, og den elastiske Primeknit-overdel, så får du en moderne sko uden sidestykke. Hvad enten du er en løber, der leder efter den næste model til at hjælpe dig med nye personlige rekorder, eller du går efter et stilrent urbant look, så vil Adidas Ultraboost leve op til dine forventninger.

Du kan med de mest moderne modeller gå efter den størrelse du plejer at bruge, men hvis du vælger en af de oprindelige Ultraboost, så kan du altså godt regne med at skulle gå et halvt nummer op. Hvad angår komforten til daglig brug er den helt i top i Ultraboost 21, da der her er den størst mængde Boost-skum blandt de forskellige Ultraboost-modeller. Hvis du foretrækker en lidt mere diskret sål, så skal du derimod gå efter en af de originale Ultraboost.

Når man vælger sin næste kvalitetssko, så er det ikke bare udseendet man skal fokusere på, pasform og komfort skal følge med. Det er det der gør, at man får lyst til at tage de nye sko på, når man skal ud af døren. Med en Adidas Ultraboost er der ingen tvivl om, at man hvad angår komfort og pasform er helt i top. Så er det bare om at finde den model, der har det rette design til netop dig.