Løb og træning med Intersport

Hvordan vasker man en Adidas Ultraboost sko?

Du står måske med et par vel brugte Adidas Ultraboost og spekulerer på hvordan du kan få dem pæne igen. Det kan også være, at du overvejer at anskaffe dig dine første par skinnende hvide Boost, men du tør ikke helt, fordi rengøringen skræmmer. Uanset hvad skal du blot læse med her, for et par beskidte Adidas Ultraboost kan godt vaskes, og det er absolut ikke det sværeste i verden. Der er altid en måde at få rengjort sine sko, og så længe man går lidt varsomt til værks, så kan man regne med at lykkedes.

Der er to måder man kan gå til rengøringen af et par Ultraboost, i hånden og i maskinen. Vi ser på begge måder her, og så slutter vi af med et par ting du skal lade være med at gøre, når du vasker dine Boost sko.

 
 

Vask i hånden

Det kan klart anbefales at vaske i hånden, men det er ikke nødvendigvis bedre end at vaske i maskinen, selvom man nemt kan tro at det er den mildeste måde at vaske på. Når man vasker i hånden skal man være forsigtig, og ikke bare skrubbe løs, for en Ultraboost har nogle særlige områder, især overdelens Primeknit, der skal behandles varsomt.

Start med at fjerne snører og indersål. Fyld herefter en skål med varmt vand og lidt vaskemiddel. Tag en gammel og ren tandbørste og begynd at skrubbe pletterne med det varme sæbevand. Når pletterne er opløste, kan du tage en våd klud, og tørre sæbevandet af. Du kan håndvaske snørerne i det samme sæbevand og skylle dem i rent vand bagefter. Lad snører og sko lufttørre indtil de er helt tørre.

Når du vasker på denne måde er en stor del af effekten dit knofedt, men du kan godt skrubbe for hårdt, så gå forsigtigt frem, således at især Primeknit-tekstilet i overdelen ikke løsner sig.

 
 

Vask i maskinen

Inden du putter skoene i maskinen skal du fjerne snører og indersåler, ligesom når du vasker i hånden. Snørerne kan du putte i en lille stofpose, og derefter ind i maskinen. Det samme kan du gøre med skoene, men det giver et bedre resultat hvis du i stedet fylder maskinen godt op med håndklæder. Det vil gøre, at skoene ikke banker alt for hårdt mod maskinens vægge, men der vil stadig være en god vaskeeffekt. Du bør ikke vaske med mere end 40 grader, og det er bedst at vælge den mest milde funktion på din maskine, som typisk vil være på 30 grader. Når skoene er færdigvasket skal de lufttørre. Man må ikke slå en genvej og tørretumble sine Ultraboost, det vil ikke ende godt!

Sidst men ikke mindst er der indersålerne. Dem kan du vaske under hanen med lidt sæbe, hvorefter du lægger dem til at lufttørre. Indersålerne tåler ikke maskinvask, så her er der ingen vej udenom lidt vask i hånden.

Pas på med at gøre det her

Der kommer et par gentagelser her, men det er det værd, for det ville være alt for synd hvis du kom til at ødelægge dine flotte Adidas Ultraboost. Her er nogle ting du absolut ikke skal gøre:

  • Skrubbe for hårdt på dine sko
  • Tørretumble dine sko
  • Bruge unødigt stærke kemikalier. Start mildt og se om det ikke rækker.
  • Vaske indersålene i maskinen

Selvom man kan komme galt afsted når man vasker sine delikate Ultraboost, så betyder det ikke at du skal afholde dig fra at gøre det. Sålænge du væbner dig med lidt tålmodighed og omtanke, så er det faktisk en smal sag at få de beskidte Ultraboost tilbage til noget nær det niveau de havde, da de var spritnye.

Så gode som nye

Adidas Ultraboost er en fantastisk sko, der ikke bare er god til en lang løbetur, men som også er en perfekt sko til hverdagen, fordi den er så komfortabel. En sådan sko bliver beskidt med tiden, selv hvis man gør sit bedste for at holde sig væk fra mudderpøle og vandpytter. En god sko skal bruges, og så er det bare om at få den vasket fra tid til anden. Vi håber at du med denne artikel i bagagen, har fået mod på enten at anskaffe dig en af disse unikke par sko, eller at få hevet dine beskidte Ultraboost ud af skabet og til vask. Et par Adidas Ultraboost fortjener at blive brugt meget og ufortrødent. Held og lykke med det!