Løb og træning med Intersport

INTERSPORT interviewer Mark Lucado

Hvad end om du løber for sjov, for at holde dig i form, eller træner op til noget større, skal hver løber finde sit flow. INTERSPORT interviewer den ivrige løber Mark Lucado, for at få indblik i hans løberutiner og hvad der holder ham i gang. Læs med her og få et personligt indblik og hjælpsomme tips fra en passioneret løber.


INTERSPORT: Hvordan startede du med at løbe? Hvad motiverede dig?

Mark Lucado: Jeg har altid været ret atletisk under min opvækst, men jeg fik først øjnene rigtigt op for løb, da jeg var på universitetet. De mange fordele der er ved løb er svære at ignorere! Jeg fandt ud af det var en kanon måde at lindre stress på, samtidigt imens du gør noget godt for kroppen. Det hjalp mig også med koncentrationen - og gør stadig den dag i dag.

INTERSPORT: Træner du hver dag?

Mark Lucado: Generelt så træner jeg fire gange om ugen, og har altid en dag med aktiv genopretning. På de aktive genopretningsdage begår jeg mig i aktiviteter med lav eller ingen indvirkning såsom cykling, svømning, yoga, udstrækning eller styrketræning mm. Fordelene ved hviledage og den aktive genopretning er at det styrker min overordnet løbeform og ydeevne.

INTERSPORT: Hvilken træningsfase er du i lige nu?

Mark Lucado: I Øjeblikket gør jeg mig klar til et halvmaraton der kommer om et par uger. Jeg har løbet ganske mange løb/konkurrencer, men uanset om jeg træner for en kortere eller længere distance, er ugerne op til meget ens.

INTERSPORT: Hvordan forbereder du dig til et kommende løb?

Mark Lucado: Jeg kan godt lide at holde mig til den samme rutine hvad angår søvn, måltider og træning i ugerne op til selve løbet. Jeg fokuserer på at få masser af søvn og at forblive hydreret. Selve løbet er min prioritet og jeg forsøger at undgå ’cheat days’ under perioden.

INTERSPORT: Hvis løbet er om morgenen, hvad spiser du så?

Mark Lucado: Om morgen før et løb, spiser jeg to til tre timer før startskuddet. Det afhænger virkelig af hver enkel person. I mit tilfælde spiser jeg en banan, noget grød og et stykke toast med peanut butter. Jeg sikrer mig også altid at være der i god tid, så jeg kan nå at varme op, strække ud og mentalt forberede mig selv.

INTERSPORT: Hvad går dine tanker på under et løb, for at holde fokus?

Mark Lucado: Jeg forsøger altid at visualisere de bedste øjeblikke, forbliv positiv - glem alt om tiden og fokuser på dit mål.

INTERSPORT: Hvad gør du for at undgå skader?

Mark Lucado: Jeg gør det som jeg kalder ’usynlig træning’, hvilket betyder god ernæring, tilstrækkelig hvile, masser af udstrækning, massage og styrkeøvelser, men sørg for ikke at overdriv det.