Løb og træning med Intersport

Træet, dansende shiva eller hundestrækket? Kom indenfor i en verden af yoga

 
 
 

 

Yoga er ikke længere et fremmedord. De fleste af os har måske prøvet træningsformen selv, eller også kender vi uundgåeligt nogen, der sværger til yogaens næsten magiske indvirken på kroppen og sindet.

 

Yoga er meget udbredt på verdensplan, og det er der mange årsager til. Yoga er en motionsform, der egner sig til alle. Det betyder, at det er en sportsform, der forener mennesker, styrker kroppen og afstresser.

Du kan dyrke yoga hvor og hvornår, du ønsker, men oplevelsen bliver altså bare bedre, hvis du er iført det rette yoga tøj.

Hvad er yoga?

Yoga er en træningsform med lav intensitet, hvor der fokuseres særligt på kropslig kontrol, balance, smidighed og mental fokus. Yogaøvelser kommer i mange forskellige afskygninger og i mange forskellige sværhedsgrader, og du vil opleve, at dine færdigheder øges, jo mere du dyrker den populære motionsform.

Yoga kan dyrkes hjemme, i det fri, på din arbejdsplads eller i et træningscenter. Så snart du kender øvelserne, kan du tage dem med alle vegne. Nu mangler du bare tøjet.

Det skal du bruge til yoga

Når du er på udkig efter yogatøj, kan du med fordel vælge træningstøj bestående af:

  • Bukser (lange eller halvlange, løse eller tætsiddende)
  • Shorts (løse eller tætsiddende)
  • Top eller t-shirt
  • Sports BH

Tilsæt gerne en yogamåtte og du har den bedste opskrift på et godt startsæt til din yogarejse.

Sådan vælger du det rigtige yogatøj

Yogatøj skal give dig mulighed for frit at kunne bevæge dig ud i svære positioner. Det betyder, at tøjet skal have god strækbarhed, så du får en naturlig og fri bevægelse. Derudover anbefaler vi at vælge tøj, der er svedtransporterende og med god ventilering.

Tøj, der strammer eller sidder forkert, kan hæmme dine muligheder for at udføre øvelserne korrekt, og det vil have negativ betydning for din træning og mentale velvære.

Hvilken form for yoga skal du dyrke?

Der findes Ashtanga-yoga, hatha-yoga og power-yoga. yin-yoga, vanyasa-yoga og mange flere. Alle yogaformer søger at styrke både fysikken og mentaliteten, og den fysiske del, kræver behageligt tøj.

Skal du dyrke akrobatisk yoga, vil du gerne have bukser og bluser, der bliver, hvor de skal, når din krop twistes ud i forskellige positioner. Det kan være en tank-top eller en tætsiddende t-shirt i åndbare materialer.

Skal du dyrke mere meditativ yoga, kan du nemmere selv kontrollere, hvordan dit tøj sidder på kroppen, og her kan en løs bluse og løse bukser være at foretrække. En løs bluse eller et par løse bukser, giver en skøn bevægelighed, når du begiver dig ud i de forskellige meditative yoga-positioner.

Skal du træne inden- eller udendørs?

Elsker du træning udendørs, spiller årstiden en væsentlig rolle på dit valg af yogatøj. I Danmark er vi nemlig beriget med omskifteligt vejr, og derfor skal dit yogatøj passe hertil.

Foregår din yogatræning i et træningscenter, betyder årstiden ikke nær så meget, som hvis du dyrker sporten udendørs. Om vinteren kan tykke tights eller lange bukser sørge for, at du holder varmen under træningen. Der er også mulighed for at få et par benvarmere med hul til hæl og tæer, hvis du ønsker at beskyttet dine ben mod kulde i de kolde måneder.

Når du skal vælge tights til yoga, kan du vælge en model med høj talje med et v-formet panel, der øger bevægeligheden. Bevægelighed er vigtig, når din krop skal arbejde.

Om sommeren, hvor varmen kan være intens, kan tynde, højtaljede tights eller shorts sørge for, at du har en behagelig temperatur, mens du træner. Du kan endda vælge sømløse bukser, så du er sikret optimal komfort. Skal du være ude, kan du iføre dig en vindtæt jakke, der skærmer din krop mod vinden, mens du træner.

Vælg behageligt, svedtransporterende yogatøj

Når det gælder yoga anbefaler vi, at tøjet er komfortabelt og svedtransporterende. Den svedtransporterende funktion sikrer, at du får en både tør og behagelig træning. Om det så er tights, shorts eller løstsiddende bukser er helt op til dig selv.

Det samme gælder overdele. Vælg en åndbar, tætsiddende sportstop eller bh, hvis du føler dig godt tilpas i det eller gå med en mere løstsiddende model, hvis det er her, du finder den bedste komfort. Du kan overveje, om en langærmet, svedtransporterende trøje kunne være rar at have uden over din t-shirt. Smid den, hvis den bliver for varm under træningen.

Gå efter kvalitet og pasform

Det er vigtigt, du køber tøj i god kvalitet og med en god pasform, der sikrer dig, at tøjet bliver hvor det skal.

Hos INTERSPORT vægter vi kvalitet højt, og derfor kan du være sikker på, at du får yogatøj, der holder. Kroppe er ikke ens, og derfor er der ikke et endeligt facit, når det kommer til pasform. Vi anbefaler altid, at du vælger noget træningstøj, der passer til din krop. Om det så er tætsiddende, løst, høj- eller lavtaljet.  

Har du problemer med at stå fast?

Yoga er en motionsform med fokus på kropslighed og dit mentale helbred. For at opnå bedst mulig kontakt til din egen krop, foregår øvelserne barfodet. En yogamåtte kan blive din tro følgesvend, så du altid har et fornuftigt underlag at dyrke dine øvelser på.

Har du problemer med at stå fast på underlaget, bør du overveje et par strømper lavet til formålet. Således kan du koncentrere dig om din vejrtrækning og ikke om at holde dine fødder plantet på gulvet.

Giv dig selv mere at arbejde med

Yoga er for alle. Er du nået til et punkt i din træning, hvor du gerne vil udfordres lidt mere? I så fald bør du overveje, om du ikke bør integrere vægte i din træning? Find den belastning, der passer til dig og styrk din krop yderligere.

Tag udgangspunkt i dig selv, når du vælger tøj og udstyr til yogatræningen

Det absolut bedste ved yoga er selvfølgelig, at det er en motionsform, der styrker mange forskellige aspekter ved kroppen. Derudover kan yoga dyrkes alle steder. Afslutningsvis er det en motionsform, du kan dyrke i fællesskab med alle andre, da I ikke behøver at være på samme niveau.

Tag derfor udgangspunkt i dig selv, når du vælger dit yogatøj. Så får du den bedst mulige træning.