Løb og træning med Intersport

Nem tilberedning af en sund kost til løbere - 3 trin til succes

Selv om du har en perfekt træningsplan, hjælper den ikke, hvis du ikke spiser korrekt. Her får du informationer om den bedste kost til løbere, så du skaber grundlaget for din egen topydelse. Det er heldigvis nemt at finde den perfekte kost. Det kræver kun et par grundlæggende regler, som kan bruges alt efter dit personlige behov. Tilbered din mad nemt ved hjælp af disse trin.

 
 
 

 

Trin 1. Fokus på råvarer

 

Råvarer er mad uden tilsat sukker, salt og/eller konserveringsstoffer. Det vil sige grønsager, frugt, fuldkorn, nødder og magert kød. Kost til løbere skal være meget nærende og omfatte æg, bananer, blåbær, valnødder, laks, avokado, spinat og havregryn, for bare at nævne et par. Denne kost bør være grundlaget i alle dine måltider og snacks.

Trin 2. Afbalancerede fødevarer

Din krop har brug for den rigtige blanding af kulhydrat, protein og sundt fedt for at sikre en perfekt ydelse. Kulhydrat giver energi, protein opbygger og regenerer dine muskler. Det sunde fedt støtter din krops arbejde (for eksempel ved bedre at optage vitaminer). Så hvor meget har du brug for? Dette afhænger af din træningsintensitet. Grundlæggende gælder, at jo mere intensiv din træning er, desto mere kulhydrat har du brug for. Dette gælder især for kosten før et maratonløb. Fordel proteinet over hele dagen, så du altid er mæt.

Trin 3. Planlæg på forhånd

Når du har forstået principperne, kan du nemt tilberede en lækker kost. Fyld køleskabet og kom i gang. Planlægger du på forhånd, undgår du at spise usund mad, når du bliver sulten. Madlavningen tager ikke megen tid. Hurtige retter i en løberkost kan være smoothies, fuldkorns-muffins (som kan opbevares i fryseren og tages ud efter behov), eller fedtfattig yoghurt med frugt. Tilbered grundlæggende retter på forhånd, såsom naturris eller quinoa. Opbevar maden i køleskabet, og tilsæt det i en grøn salat, eller som tilbehør til stegt kyllingebryst til frokost eller aftensmad.

En løberkost fyldt med sunde næringsstoffer giver din krop netop den energi, som den har brug for. Husk på at drikke rigeligt. Og som et sidste punkt, lyt til din krops signaler og vær fleksibel. Har du det generelt godt, er du godt på vej. Hvis du har en dårlig dag, skal du tilpasse maden og træningen, indtil du finder det rigtige for dig. Når kroppen har tilpasset sig din kost, kan du finde drikkedunken frem og tage dit løbe headsets i ørene og suse afsted på vejen.