Løb og træning med Intersport

Sådan kan du bruge løb til et sundere liv med Type 1 diabetes

Nikolai har type 1 diabetes, men det stopper ham ikke i livet. Han har fundet motivation igennem utallige løb. Dette er hans rejse for et sundere liv med løb som hjælpemiddel.

Læsetid: Ca 10 minutter


Man kan hvad man vil og sådan kommer du igang:

1. Sundheden

Løb er sundt for mange ting. Når jeg tænker sundhed i mit løb, så er det især det indre jeg tænker på. Mit hjerte og mine lunger. Ingen ved om jeg bliver en gammel mand, men jeg har en tro på at træning kan hjælpe mig med at blive en gammel mand, der kan lege og træne med mine børnebørn.

Løb har mange fordele fx bedre immunforsvar, stærkere knogler, muskler og led, sundere hjerte og bedre lunger - LEV LÆNGERE OG SUNDERE .

2. Insulin

Ved træning og især løb, øger jeg altid min insulin følsomhed. Jeg skal ganske simpelt bruge mindre insulin på at nedbryde kulhydraterne i min krop. Til tider kan det give mig en hel lykkerus, at jeg ved træning kan påvirke min diabetes så meget.

Løber du regelmæssigt, hjælper du dit blodsukker med at stabiliserer sig nemmere. Krydder du det med en sundere kost, så vil du med garanti få mere overskud i hverdagen - ET PANSER FOR OG MOD DIABETES.

3. Løb er Løb

Ja og nej.

Løb er gammelt og løb er nyt. Løb afsted i dine sko, på løbebånd, på landevejen eller i skoven. Jeg er så heldig at befinde mig i navlen af hvad der sker i løbeverdenen. Jeg vil mene at løb er blevet til meget mere end tynde ben og kilometer. Løb kan være traditioner og kæmpestort. Løb kan være, løb for velgørenhed, OCR, O-Løb, color run, cross, royal run, swim run, løb for naturen osv.

Første skridt er at melde sig til et løb. - GLÆDEN ER ALLE STEDER .


4. Træning

Det bedste ved en løbetræning, er at den altid er lige udenfor din dør. Har du svært ved at komme afsted, så anbefaler jeg at løbe med andre. Der sker magiske ting når man pludselig er 2 eller flere. Jeg løber altid min ugentlige intervaltræning med andre og på de korte ture har jeg min hund med. Der er altid et fællesskab i nærheden.

SAMMENHOLD = DEDIKATION OG MOTIVATION .


Tips og gode råd

 • Er du diabetiker, skal du ikke frygte et lavt blodsukker. Du skal forberede dig på et lavt blodsukker og have sukker med.
 • Er du diabetiker, skal du være nysgerrig på din diabetes. Hvad sker der når jeg løber 3km? Hvad sker der når jeg løber sprint 100m? hvad sker der når jeg løber 15km?
 • Begynd ALTID forsigtigt som nyopstartet løber. Måske du allerede nu har en god grundform, men det er ikke sikkert dine muskler og led er klar til at følge din form. (Undgå skader)
 • Styrketræning og mobilitets træning kan hjælpe på din skadesforebyggelse.
 • Spis fornuftigt og drik godt. Energien kommer fra maden og væske depoterne skal være fyldte.
 • Dokumenter din løbeture. Det er så fedt at følge sin fremgang.

Find din indre motivation, sæt dig et mål, tænk en tanke, også er det nu du skal i gang!

Skrevet af Nikolaj Haulik / HaulikPerformance – udd. løbecoach

CV:

 • 100+ løb på cvét
 • DM-sølv vinder i Obstacle Course Racing
 • Kvalificeret og deltaget i VM og EM (OCR)
 • Gennemført Iron Viking (verdens hårdeste maraton)
 • Glad type 1 diabetiker