Løb og træning med Intersport

Løbesko til platfod

Løbesko til platfod

At være platfodet er en meget normal lidelse – og det behøver faktisk slet ikke være en lidelse. De fleste voksne med platfod har nemlig ingen gener, udover at de kan opleve at foden bliver overbelastet sidst på dagen, hvilket kan medføre mindre smerter.

Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på, om du er platfodet eller ej, når du skal ud at købe nye løbesko. De rette løbesko er nemlig altid vigtigt for at sikre en god løbeoplevelse, og hvis du ved, at du er platfodet, er du allerede et godt skridt på vejen i forhold til at finde de rette løbesko.

Bedste løbesko til platfod

Det der sker, når du er platfodet er, at du oplever en stor overpronation. Med andre ord falder du meget indad, når du tager løbeskridt, og du skal dermed bruge nogle sko, som giver ekstra støtte på det område. Vi har samlet fire gode bud på løbesko, der kunne være de rette for dig:

Med Nike React får du en blød, let og slidstærk stødabsorbering, og det er ofte det, du er på jagt efter med en platfod. Der er lagt fokus på undersålen, som er dannet ved hjælp af skum, der er ekstra stødabsorberende.

Asics Gel Kayano er en løbesko til dig, der er pronationsløber – hvilket ofte er tilfældet, når du er platfodet. Her får du en blødere mellemsål samt en stabilitet i hæl og forfod. Kombinationen giver en yderst komfortabel løbesko.

Her er der også tale om en løbesko til overpronation, og der er masser af fokus på stødabsorberingen. Du er sikker på en blødere og behagelig landing, hvilket er lige det, du har brug for med en platfod.

Med Adidas Solar Glide får du komfort og ydeevne i topklasse!

Hvilken løbestil har du?

Når du skal finde de rette løbesko, er første skridt ofte at finde ud af, hvilken løbestil du har. Ved du i forvejen, at du er platfodet? Ja, så kan du næsten i forvejen være sikker på, at din løbestil er overpronation. 

Hvis du alligevel er i tvivl, har du altid mulighed for at komme ned forbi en Intersport-butik, hvor vores medarbejdere kan hjælpe dig med at lave en løbestilsanalyse. Det er en af de bedste metoder til at sikre, at du kommer hjem med de helt rigtige løbesko.