Løb og træning med Intersport

Hvorfor en personlig træner er til fordel for løbere


Løb er en af de mest sunde aktiviteter du kan engagere dig i. Men det er ikke usædvanligt at selv de erfarne løbere træner ineffektivt og på den måde kommer ud på et sidespor. Hvis løb er vigtigt for dig, så kan det at investere i en personlig trænger være en stor hjælp. Du vil typisk undgå de basale punkter som mange løbere står eller har stået overfor, såsom at ramme punktet hvor du ikke mærker fremgang, skader i form af overtræning, eller manglende opfyldelse af mål. Med en personlig træner har du en partner ved din side, der guider dig frem til mållinjen.

Her er nogle grunde til hvorfor en personlig træner kan være ideel for løbere – og hvordan du kan finde en god en af slagsen.

Fem fordele ved en personlig træner:

1. Du vil få afklaret mål

Løbere løber af mange grunde. Vil du gerne i form, smide nogle kilo eller træne op til et maraton? Der kan være mange grunde for at starte med at løbe, men det at præcisere netop dit personlige grundlag for løb med hjælp fra en professionel er essentielt for det første skridt på ved mod dit/dine mål. Uden det kan det blive meget svært at sætte målene, holde motivationen og opnå målet.

2. Du vil få en personlig træningsplan

Tag dit eget gætteri ud af planen og få den vejledning du mangler, for at skabe den perfekte træningsplan. De er generelt mange råd at finde rundt omkring, men det kan i sidste ende være meget uoverskueligt, og hvem ved om de passer til dig? En personlig træner vil tegne en detaljeret plan og tilpasse den efter dine behov og mål.

3. Du vil ikke springe en træning over

En personlig træner vil hjælpe dig på din progressive rejse frem til dine mål, og vi i den anledning hjælpe dig med at holde dig til planen.

4. Du reducerer chancen for skader

Løbeskader kommer typisk hvis du træner ineffektivt, f.eks. den forkerte type af løbeture/metoder, eller hvis du træner for meget. En personlig træner hjælper dig som sagt med at finde den perfekte balance via en træningsplan, der giver mest mening og effektivitet for dig, så du til sidst når frem til de mål du har sat.

5. Du vil nyde af den komplette vejledning

Hvis du ønsker at blive en bedre løber, tabe nogle kilo eller komme i en bedre form, er der mange faktorer der spiller ind, herunder den korrekte ernæring, rette mængde af træning og tilstrækkeligt af styrketræning. En god træner vil kigge nærmere på hele billedet og derudfra komme med de individuelle anbefalinger på de relevante områder.

Hvordan du finder en god personlig træner

Hvis du har besluttet dig for at finde en personlig træner, så er der her nogle tips:

  • Spørg dine løbende venner eller brug de sociale medier. Med hjælp fra udtagelser eller anbefalinger er det svært at træde forkert.
  • Kig efter nogle med erfaring på området og det at have trænet løbere før – især maratonløbere, hvis du har udholdenhed og høj kondition som et mål.
  • Bed om referencer og kig efter professionelle certificeringer fra kendte og relevante personer/organisationer på løbemarkedet.
  • Det er ikke kun erfaringen der tæller, personligheden er også en stor del. Hvis du ikke klikker med personen, så led videre.
  • Jo mere motiveret du er omkring løb fra starten af, jo mere vil du få ud af arbejdet med en personlig træner ved din side. Hvis du er fastbesluttet på at du vil være stærkere og i bedre form end nogensinde før, vil en personlig træner være en klog investering. Specielt hvis den perfekte for dig.