Løb og træning med Intersport

Plastik fantastik til tøj og sko

I disse år er der stort fokus på vores klode og klima, og derfor er der flere brancher, der omlægger deres produktion til gavn for den planet vi bor på. Særligt tøjindustrien lægger pres på Co2-udledningen, men der er heldigvis ved at ske gode ting i tøjindustrien. 

Vidste du, at man kan lave tøj og sko af plastik? 

Ja faktisk er der næsten ingen grænser for, hvad genanvendt plast kan blive til, og der støtter vi selvfølgelig op om her hos INTERSPORT. I den følgende tekst tager vi dig med og forklarer, hvordan og hvorfor genanvendte materialer er en god idé.

 
 
 

Derfor er genanvendte materialer i tøj og sko en god idé

  • Der benyttes allerede eksisterende materialer
  • Der bliver ryddet op i havene
  • Verden bliver renere
  • Kvaliteten af produkterne minimeres ikke

Der skal ryddes op i verdenshavene

Det er ikke en hemmelighed, at vi er afhængige af havenes biodiversitet. Derfor er det afgørende, at der bliver gjort noget ved de store mængder af plastik, der flyder rundt. Der er i gennemsnit 13.000 stykker plastik på hver kvadratkilometer i havet. 

Det er det plastik, der blandt andet bliver brugt i nye produkter. Produkter, du også finder her på siden. 

Lige nu finder du tights og løbesko, der indeholder genanvendte materialer, og vi ved, der kommer flere produkter til. 

Få løbesko i genanvendte materialer

I år 2050 forventer man, at havene vil indeholde mere plastik end fisk. Det er alarmerende. Derfor er det vidunderligt, at organisationer indsamler og genanvender den plastik, der flyder i vores have. 

En veludviklet teknologi betyder, at den indsamlede plastik kan anvendes i tøj, sko og møbler. Og endda med succes.

Hos INTERSPORT har vi flere løbesko, der er fremstillet i genanvendeligt plastik, der er indhentet fra strande og kystområder, før det ender i havet.

Nye materiale samme kvalitet

Det kan være svært at forestille sig, hvordan plastmateriale indsamlet i havene og på diverse kyster kan transformeres til løbesko, der rent faktisk at værd at løbe i. Og hvordan bliver plastik egentlig lavet om til tøj? 

Teknikaliteter vil vi ikke kede dig med. Faktum er, at du ikke kan se på en løbesko eller et stykke tøj, om det er lavet af genanvendte materialer eller ej. Både udseende og kvalitet er den samme, som de der ikke er produceret sådan. 

Fra plastik til tøj

Vi forhandler med produkter, der er fremstillet af 75 procent plastik, der er opsamlet i havene rundt omkring i verden. Når du køber sådan et produkt, er du med til at fjerne 70 plastikflasker fra havet. 

Kvaliteten er stadig tårnhøj, ligesom funktionaliteten er i top. Nu er produkterne blot lavet af genanvendelige materialer. 

Stort fokus på genanvendelighed

Der er et stort fokus på at forbedre vores plant, og det vil vi også gerne bidrage til hos INTERSPORT. Derfor har vi valgt at have produkter, der er lavet af genanvendelige materialer. 


Det er med til at gør havene renere og sikre et bedre dyreliv samtidig med, at der kan produceres tøj i højeste kvalitet. 

Du må gerne stille krav til dit tøj

Der findes mange muligheder, når det kommer til køb af træningstøj- og sko, og derfor har du flere muligheder for at stille krav til det, du træner i. 

Du må gerne have et krav om, at dit træningstøj skal være fremstillet af genanvendte produkter, så du sætter et mindre klimaaftryk, når du trykker køb. 

Du må også gerne stille krav til, at tøjet er af høj kvalitet, så det kan indgå i din garderobe i mange år. Kvalitet betyder nemlig, at du ikke nær så ofte har brug for at skifte dit tøj ud. 

Vær opmærksom: Genanvendt er ikke nødvendigvis godkendt

Der er et helt klar fokus på tøjindustrien i disse år, og derfor er det vigtigt for mange brands at skille sig ud fra mængden. Desværre betyder det, at der bliver drevet rovdrift på ord som “bæredygtig” og “grøn”. 

Vær derfor opmærksom, når du går på jagt efter tøj produceret af eksempelvis genanvendt plast. Der er nemlig slet ikke noget tøj, der reelt er produceret bæredygtigt, så det kan være et meget misvisende ord at bruge i markedsføringen af tøj. 

Du skal vælge noget tøj, der har et minimalt aftryk på vores klima, men hvordan finder du ud af det? Køb dit tøj hos velkendte brands eller forhandlere. 

Stol på os, når du køber dit træningstøj

Hos INTERSPORT fører vi kun produkter, vi kan stå inde for. Derfor kan du trygt købe dit tøj og dine sko her hos os, og du kan stole på, det er sandt, når vi siger, nogle af produkterne er lavet af genanvendt plast. 

Vi ønsker gennemsigtighed for vores produkter, og ligesom de fleste af jer er vi interesserede i at passe på vores jord. 

Dyk ned i vores store sortiment og find træningstøj i god kvalitet. Vi har mange produkter, hvor der er brugt genanvendeligt plastik, så du kan være med til at gøre i forskel, samtidig med du får træningstøj, der er slidstærkt og funktionelt.