Løb og træning med Intersport

Undgå disse seks træningsfejl!

Næsten hvert fitnessmagasin eller en hver fitnessguru taler uafbrudt omkring hvad og hvordan man skal gøre for at komme i form. Selvom det er nyttig information, er der her nogle ting du skal undgå for ikke at ødelægge alt arbejdet. Så før du går i gang med eller fortsætter dit træningspas, kan det hjælpe dig at du sikre dig at du ikke er, eller bliver skyldig i nogle af de kommende nedslag.


1. Har du opbygget det perfekte træningsprogram til dig selv?

Det program hvor du kender hele rutinen, alle de samme øvelser, antal af repetitioner og lignende, hver gang du træner. Så, hvis du har den samme rutine du følger trofast, gang på gang, stop det med det samme. Musklerne/kroppen vænner sig til rutinen og dit træningsprogram vil derfor bliver mindre og mindre effektivt. Noget du burde gøre, er at veksle mellem øvelserne og repetitionerne, for at stimulere musklerne bedre og derved gøre din træning langt mere effektiv.

2. Træner du de samme muskelgrupper hver dag uden af lade musklerne få tid til at restituere og genoprette sig selv?

At lade musklerne få ro og tid til at genoprette sig selv, er nøglen til vækst og resultater. Føler du dig tvunget eller har du behovet for at træne hver dag, så sørg for at få delt muskelgrupperne ud på forskellige dage, så du derved giver de forskellige muskelgrupper til at restituere.

3. Forbinder du vægtløftning med øget muskelmasse?

Frygt ej. Vægttræning er nøglen til stærke muskler, trimmet mave og en veltonet krop. Større muskler øger din kalorieforbrænding. Du behøves ikke at smide alt fokus over på kardio-aktiviteter (løb, cykling, crosstrainer o.l.) for at forbrænde de ekstra kalorier. Bruger du for meget tid på kardio-aktiviteterne går du glip af den øget muskelmasse kan få ved styrketræningen.

4. Venter du til slutningen af din træning med at drikke vand?

Hvis du gør, så skynd dig og vend om på dette. Regelmæssig og konsekvent hydrering hjælper til med at fjerne toksiner der opbygger sig i musklerne under træningen. Når du holder dig velhydreret under din træning, præstere du bedre og du vil føle dig mere energisk, som derved kan det hjælpe markant til at effektivisere din træning.

5. Sveder du ikke under træningen?

Dette er ikke en nødvendighed. Du behøves ikke at kunne lide det, men du burde sætte det som et krav til dig selv. Sved er godt, sved er et tegn på at du presser dig selv til at gøre en forskel. Du behøver ikke at bevise noget over for andre med sveden, men overfor dig selv. SÅ SVED IGENNEM NÅR DU TRÆNER!

6. Hvis du bruger motion som vejen til dit vægttab, undgår du så at spise før eller efter træningen for at holde vægtallene nede?

Så går du glip af manglende energi og præstationsevne. Med den rette kost fylder du din krop med det brændstof der skal til for at kunne overvinde de kommende udfordringer der ligger skemalagt i træningsplanen, så du kan få de resultater du drømmer om. Kost er din bedste ven på rejsen, til en stærk og sund krop.

Når det kommer til træningen, er det vigtigt at forstå hvad der er korrekt. Lige så vigtigt er det at undgå de basale fejl, mange kan komme til at begå. Før du blot går ud og giver den fuld gas med træningen, skal du huske dig selv på at arbejde på et optimalt niveau og ikke lade dig friste af nemmere eller forkerte træningsrutiner.