Løb og træning med Intersport

Sport på vandet – 3 sjove aktiviteter

Uanset hvor i Danmark, du befinder dig, vil der være kort afstand til vand af den ene eller anden art. Vand er dragende, og det er derfor slet ikke underligt, at vandsport er populært. 

 
 
 

 

Der findes et utal af forskellige former for sportsaktiviteter, du kan dyrke på eller i vandet, og herunder vil vi komme ind på tre forskellige typer af aktiviteter, du med fordel kan give dig i kast med. Vi vil gerne tale lidt om: 

  • Stand Up Paddle (SUP)
  • Surf
  • Svømning

Skulle det være et stykke med stand up paddle?

Stand Up Paddle er gennem de seneste år blevet meget populært, og det er der mange årsager til. Sportsgrenen stammer fra Hawaii og havde sit ophav helt tilbage i 1960’erne. 

Som navnet antyder, foregår aktiviteten stående på et board, mens du padler dig frem på vandoverfladen i enten stillestående eller mere uroligt vand. 

Der findes flere forskellige paddleboards, og vi kan godt forstå, det kan være svært at gennemskue, hvilket du skal vælge. 

Mange foretrækker en stille og rolig tur på vandoverfladen, mens andre ønsker mere fart over feltet og leg med bølgerne. Derudover er der både mulighed for at få et fast board og et oppusteligt board. 

Det oppustelige board egner sig særligt til dig, der skal transportere dit board, hver gang vandet skal danne legegulv. Derudover kan et oppusteligt board komprimeres, så du nemt kan opbevare det på dit værelse eller i din lejlighed. 

Der er masser af muligheder. 

Stand Up Paddle er let at lære. 

Og det er en af årsagerne til, vi også anbefaler aktiviteten som den ideelle vandsport. Mange steder kan du leje et board for en dag, og bliver du bidt af sporten, kan du investere i dit eget udstyr. 

Find tøj til formålet

På en sommerdag er der intet i vejen for, at du kan dyrke stand up paddle i en t-shirt og et par shorts. Vi anbefaler svedtransporterende tøj, så du ikke bliver kold under din aktivitet. 

Badetøj er også et oplagt valg, da man kan falde i vandet, hvis man mister balancen – og det gør selv de dygtigste engang imellem! Her er badetøj egnet til formålet. Eventuelt kan du tage en t-shirt uden over for at beskytte dig mod solen.

Når vejret er lidt mere køligt, anbefaler vi, at du hopper i en våddragt, der kan hjælpe dig med at holde på varmen. 

Våddragter kommer i mange forskellige udgaver: Både til sommer og vinter. Vælg den, der passer til dit behov. Langt de fleste boards er lavet med et skridsikkert underlag, så du kan stå på dine bare fødder. Men det kan sagtens være, du føler et bedre fodfæste med et par skridsikre sko

Du kan dyrke vandsport stort set hele året. Vi anbefaler blot, at du har det rette tøj, der passer til årstiden. 

Surf, surf og mere surf

I Danmark er der faktisk rig mulighed for at surfe, selvom vi ikke umiddelbart kan prale af meterhøje bølger fra vores kyststrækninger. Der er dog forskellige måder at surfe på, og dem vil vi se lidt nærmere på herunder. 

Windsurfing

Windsurfing er en aktivitet på vandet, der kræver to vigtige ingredienser, som Danmark er særligt leveringsdygtige i. Nemlig vind og vand. Windsurfing forener surf og sejlads på fineste vis. 

Et surfboard til windsurfing består af et bræt med et tilhørende sejl, der skal sikre dig den fremdrift, du behøver. I modsætning til stand up paddle er windsurfing en sportsgren, der kræver en del mere øvelse og lidt mere udstyr. 

Heldigvis er tøjet til vandsport nærmest universelt. 

Du kommer langt med en våddragt til sommer og vinter, en cap til sejlads og et par skridsikre sko beregnet til vandsport. Foretrækker du en t-shirt, et par almindelige badeshorts eller en badedragt, når du windsurfer, kan det selvfølgelig sagtens bruges. 

Kitesurfing

Kitesurfing er endnu en sportsgren, hvor de danske vindforhold ved især vestkysten er gode. Kitesurfing er en surfsport, hvor en drage giver din fremdrift på vandet. Dragen kan styres med drageliner, der går fra dragen og ned til en bom, sejleren holder. Fødderne er placeret i stropper, der er fastgjort til et surfboard. 

Kitesurfing kræver derfor også en del øvelse for at mestre både vind- og vandforhold, men når først du har en føling med det, kan det være en helt fantastisk sportsgren. 

Også her kan en våddragt, der passer til årstiden, bruges. 

Tag til Klitmøller og surf

Dønninger fra Island og Færøerne rammer Klitmøller og giver optimale betingelser for at surfe. Hvert år mangedobbles befolkningstallet i Klitmøller i Thy, fordi surfbetingelserne er så gode og naturen smuk.

Har du en drøm om at lære at surfe, skal du tage en tur til Thy og det såkaldte Cold Hawaii for at ride med på den danske bølge. 

Tag en våddragt, et par badebukser eller en badedragt på og et surfboard under armen og få en oplevelse i naturskønne omgivelser. 

Svøm i bølgen blå

Det er oplagt at svømme, når vi bor i et land omringet af vand. Skal du svømme, anbefaler vi, du bruger en UV badedragt eller et par badebukser i de varme måneder, hvor vandtemperaturen tillader det. Er vandet køligere, anbefaler vi, du svømmer i en våddragt, der kan sørge for, du holder varmen. 

Ønsker du fart, anbefaler vi et par dykkerfødder. Kombiner det med en snorkel, så du kan se, hvad der foregår under vandoverfladen. 

Svømning kræver ikke mere end din egen krop og tøj, der bliver, hvor det skal. 

Er du tørstig efter mere?

Der er næsten uendelige muligheder, når det kommer til sportsgrene på vand. Her på siden finder du udstyr og tøj, der kan bruges på tværs af sportsgrene, der har med vand at gøre, og derfor kan det sagtens betale sig at dykke lidt ned i vores sortiment. 

Vi har udstyr, om du skal surfe, dykke, svømme, sejle eller transporteres af drager.