Løb og træning med Intersport

Skal du også i gang med padel?

Den essentielle guide til starten på din padelkarriere.

padelbat hovedform

Hvad du skal bruge for at spille padel?

For at spille padel skal du bruge et par gode indendørssko.
Et par sko som du føler dig komfortabel i og som du kan være aktiv i. Derudover skal du bruge et par shorts og en t-shirt. Husk gerne et par shorts med lommer, det kan være belejligt når du skal holde et par ekstra bolde, hvis nu serven går i nettet.

Og så er du klar til at spille! eller næsten da...

De fleste steder kan du godt låne eller leje et bat, men for at udvikle dig kræver det repetition. Ligesom alle andre sportsgrene. Du vil derfor få langt mere ud af at spille med dit eget bat. Så ved du at du spiller med det samme bat hver gang og så har du og battet også muligheden for at lære hinanden at kende. Når ja, du skal da forresten også have nogle bolde. Så er du klar!


Find dine bolde her

Hvordan vælger du så et bat?

det runde padelbat

Sidder du også med et bekymret ansigt, når du læser ord som hovedtungt og dråbeformet? Bare rolig, der har vi alle været.

Er du helt grøn og skal prøve padel for første gang, men vil alligevel gerne have et bat? Så undlad at købe det dyreste og flotteste bat. Okay, det må gerne være flot, men du kan med rette købe et bat i den lave ende af prisklassen. Du kan samtidig kigge efter et rundt bat, da de ofte vil være perfekt egnede til nybegynderen, som ikke har den store erfaring.

Har du derimod en idé om hvordan du spiller, eller hvordan du gerne VIL spille, er du allerede et godt stykke. Det vil nemlig hjælpe dig til udvælgelsen af dit bat.


Et hovedtungt bat vil hjælpe dig til at give dit slag lidt mere power, når du fx smasher. Det hovedtunge bat, kan til tider, føles tungere end et bat med neutral balance. Når dit bat har et neutralt balancepunkt, vil vægten være fordelt ligeligt og derfor vil battet være lettere at kontrollere. Det vil den finurlige spiller, som måske går mere op i præcision, frem for kraft i slagene, kunne finde mere attraktivt.

Hvilken form skal dit bat så have?

Et padelbat ses oftest i formerne rund-, dråbe- og diamantformet.
Det runde bat vil sikre et større sweet spot. Jo større et sweet spot, des større flade af battet vil være brugbart til at ramme bolden. Det kan være belejligt for den helt grønne padelspiller.
Går du derimod over i et dråbe- eller diamantformet bat, vil du have et mindre sweet spot, men kan du finde ud af at ramme dette sweet spot, vil du kunne drage større gavn af det.

Mere sjældent ses battet komme i en hybridform. Her vil battet være en blanding af det dråbeformede og det diamantformede bat. Det giver et sweet spot, som er en mellemting af de to og som ofte vil være brugt af den let øvede, hvor det diamantformede, måske er for den mere trænede. 

For større uddybning af formerne af bat og deres kompetencer, så tag et kig på vores
Padelbat Guide.

Nu skulle du gerne være klar til at spille padel - eller nu har du i hvert fald forudsætningerne på plads. God fornøjelse!