Løb og træning med Intersport

Sådan tester du din fitnessform med et forhindringsløb

Forhindringsløb bliver mere og mere udbredt og er en fantastisk måde at prøve sin styrke og udholdenhed af, ved at kombineret løb og forhindringer. Fælles for alle forhindringerne er at sætte deltagerens grænser på en prøve, som f.eks. kan byde på ekstreme temperaturer, at kravle under pigtråd, klatring, navigere igennem vand og bære tunge genstande.

 
 
 

 

Go big or go home: Introducering af ’The Tough Mudder’

 

’The Tough Mudder’ er nok det mest udbredte mudderløb, der afholdes tværs over kloden, der giver dig god mulighed for deltagelse, uanset din placering. Den unikke feature for dette løb, er princippet om samarbejde, da løbet ikke er tidsbestemt, men fokus ligger på kammeratskab, sammenhold, evnen til at hjælpe både dit eget samt de andre hold og samlet krydse målstregen som et hold. Løbet tilbyder flere forskellige niveauer, der strækker sig på ruter fra omkring 5 til 20 kilometer, der byder på forskellige antal af forhindringer, alt efter hvor hård du ønsker udfordringen skal være. Det handler om at finde sit løbetøj frem, tage sin trailsko på og komme igennem som hold.

Valget af det rigtige forhindringsløb

Hvis du er interesseret i at finde et andet mudderløb der passer bedre til dig, er der masser af muligheder, grundet sin stigende popularitet, bliver der afholdt flere og flere forhindringsløb. Leder du efter et mere medgørligt løb, så er muligheden for dig at vælge et forhindringsløb hvor der er lagt mere vægt på løb og mindre på forhindringer/udfordringer. Hvid du derimod er i den modsatte boldgade og elsker at blive presset til det yderste, giver det sig selv, så vælger du bare det hårdeste af de hårdeste løb og niveauer du kan komme i nærheden af. Som førnævnt er det et udbredt og voksende løb, der derfor giver dig rigeligt af muligheder og valg. Du kan blandt andet læse om hvordan du træner op til et maraton løb.

Vær forberedt med det rette udstyr

Når du har besluttet dig at tage springet og melde dig til et mudder/forhindringsløb, skal du bruge dette udstyr. Ikke at gå ned på udstyr, er nøglen til at navigere igennem det skiftende terræn og de stride forhindringer der ligger på din vej.

  • Sko: når det kommer til fodtøjet der passer til disse ekstreme løb der byder på lidt af hvert, er det en god ide gå efter en sål med masser af greb og afløb til vand, samt en vand- og smudsafvisende overdel, så dine fødderne holdes tørre og stabile. Disse kvaliteter vil i sidste ende mindske chancen for skader og irritation.
  • Strømper: Strømper lyder måske som en mindre detalje, men kan have en stor indflydelse for din komfort og præstationsevne. Et par svedtransporterende og komprimerende strømper hjælper til med at holde dine fødder tørre og giver samtidigt øget blodcirkulation og støtte, der mindsker chancen for skader og vabler.
  • Beklædning: Faconsyet og tætsiddende sportstøj er ikke kun til fremvisning af musklerne. I dette tilfælde er det en fantastisk kvalitet, der vil forhindre at du hænger fast i omgivelserne og samtidigt bevare din bevægelighed fuldt ud, det gælder både T-shirts, trøjer, tights, shorts osv.
  • Handsker: Handsker er en super god ide at investere i, der det tilføjer greb og beskyttelse til hænderne, perfekt til f.eks. de glattere overflader og reb.

’Time to get Muddy’

Hvis du er klar til at blive udfordret på både det mentale og fysiske plan, er et forhindringsløb måske din udfordring der skal streges fra listen. Nu hvor du er bekendt med forhindringsløb, hvilket vælger du så?