Løb og træning med Intersport

Forbered dig til den første, længere løbetur med den rigtige træningsplan

Dit adrenalin pumper godt og du har stadig mange måneder til slutlinjen. Maratontræning er en stigende proces, som kræver tid, engagement og omhyggelig forberedelse. Fastlæg en træningsplan, som passer ind i din hverdag. På den måde holder du motivationen oppe og når dine maratonmål. Du vil altid få brug for en træningsplan til at forberede dig til et løb, uanset hvor langt du løber. Fokuser på løb i træningstiden. Find dit løbetøj- og sko. Løb mindst 4 gange om ugen, hvilket omfatter:

  • Et moderat løb fra en kort distance til en mellemlang distance
  • Et langt løb
  • Afslappet løb
  • Hård træning eller workouts for at øve intervaltræning, løb med forskellige hastigheder, bakker, cirkeltræning samt andre øvelser for at øge din udholdenhed til længere løbeture

Ved at gøre træningen til en del af din daglige rutine forbedrer du dine tider, og du kan nå dit maratonmål.

 

Vigtige tips til træning til et 10 km løb

Tillykke! Du ønsker at omsætte din træningsplan og er godt på vej. Når du overholder din træningsplan, skal du gradvist øge de tilbagelagte kilometer ved at ændre din træning. 10 procents forøgelse om ugen er en sund og effektiv måde at øge kilometertallet på. Det er hårdt at løbetræne til et 10 km løb, så sørg for hviledage, eller reducer antallet af tilbagelagte kilometer hver anden uge, så din krop kan regenerere sig. Andre former for training, som f.eks. yoga, vandring, cykling, kampsport og svømning er gode måder at være aktiv på, mens kroppen restituerer.

Punkter, du skal overveje, når du ønsker at løbetræne til et maratonløb

Forberedelsen til dit første maratonløb er en god kondition, samt at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig – og det tager tid. Du bør regne med op til 10 ugers træning for at forberede dig til løb på mellem 5 og 20 km. Du skal regne med ca. et års træning til et rigtigt maratonløb, for at få en god kondition og være klar til længere løb. Det er også en god idé at deltage i mindre løb, for at forberede dig fysisk og psykisk til dit første maratonløb. Uanset om du ønsker at være klar til korte løb eller et maratonløb, denne træningsplan, der er nemt at omsætte, hjælper dig med at give dig en god fornemmelse af at være forberedt til dit første maratonløb!