Løb og træning med Intersport

 

Sådan kommer du godt i gang med træningen efter ferien

De fleste af os har gode intentioner om at få løbet lange ture, mens vi holder ferie, men tit vinder de langsomme morgener og aftener over sved på panden. Og det er mere end forståeligt. 

Når ferien så er ved at være slut, trænger mange af os til at røre os igen og svede de mange iskugler ud. Men hvordan kommer du egentlig i gang med træningen efter ferie og længere pause? Det vil vi forsøge at komme med nogle bud på herunder. 

 
 
 

 

Lav en overskuelig og realistisk plan

Det første, du bør gøre, er at lave en plan for din træning. Du kan ikke forvente, at din form er den samme, som da du stoppede, så derfor skal der planlægning til. Hvordan vil du gerne opnå din tidligere gode form, og hvad kræver det af din træning.

Sørg for, at din plan er realistisk, så du ikke bliver skuffet, hvis fremdriften og formen ikke er, som du ønsker.

Overvej, hvad du gerne vil opnå med din træning

Dernæst kan du spørge dig selv efter, hvad du gerne vil opnår med din træning. Vil du træne op til et maraton, eller ønsker du at træne for personligt velvære og en sund levevej. Har du små børn eller mange arbejdstimer, er det ikke sikkert, der er tid til at presse træning til en ironman ind i programmet. 

Har du masser af tid, er det modsat netop her, det intensive træningsprogram vil give mening. Overvej, hvad du vil med din træning og læg en plan, der passer ind i dit liv. 

Måske er det ved at være tid til nyt udstyr

Forskellige sportsgrene kræver forskelligt udstyr. Er det ved at være tid til lidt nyt træningstøj, kan du købe nyt og blive motiveret til at komme op ad sofaen. Køb et par nye løbesko, en ny våddragt eller en ny ketcher for at kickstarte din træning

Drømmer du om at styrketræne, kan håndvægte i forskellige størrelser måske være det, du skal investere i. Der er mange måder at komme i form på, og mange typer udstyr, der kan hjælpe dig til at komme i bedre form. 

Delmål kan være en god motivationsfaktor

Du vil gerne løbe et maraton. 

Du starter selvfølgelig ikke med at løbe 30 kilometer, hvis du aldrig har løbet før. Lav delmål og få et træningsprogram, der er overskueligt at følge. Først skal du træne dig op til fem kilometer. Dernæst 10. Og til sidst løber du et maraton uden skader. Er løb din motionsform, anbefaler vi, at du får et par gode løbesko, der giver din krop støtte, mens asfalten tager imod sålerne

Vil du dyrke motion for at tabe feriekilo, kan du ligeledes sætte dig et delmål. Tag et kilo ad gangen for at holde motivationen helt i top. 

Forebyg skader og kom godt fra start

Delmål er gode for motivationen, men de er også gode til at forebygge skader. Det kan være hårdt for kroppen at komme i gang med en ny motionsform, og derfor skal du passe på, du ikke går alt for hårdt frem. 

Sørg for, at kroppen kan følge med i dit hoveds tempo. 

Muskler og led skal trænes stille og roligt op. Overanstrengelse kan resultere i skader, og den vej vil du helst ikke gå. En skade kan sætte din træning i stå i mange uger, og i værste tilfælde kan skader blive mere eller mindre permanente. Lyt til din krop

Alliér dig med en træningsmakker

Har du svært ved at komme ud på landevejene og lade asfalten tage imod dine løbesko alene? Så find en træningsmakker, der kan motivere dig til at komme afsted. Det kan være en kammerat, en kollega, en veninde eller din bedre halvdel. 

Måske er dine børn store nok til at løbe med, og er deres ben for små, kan de følge dig på cykel. Så får I motion og træning på en og samme tid. 

Hos INTERSPORT kan du få træningstøj til både store og små. 

Det kan være svært at finde overskuddet til træning, hvis du først er landet i dit hjem efter en lang dag på arbejde. En fast aftale med en træningsmakker sørger for, du kommer afsted. 

Forkæl dig selv med lækkert træningstøj og udstyr

Der er ikke noget som lækkert træningstøj, når du skal dyrke motion. Køb et par nye løbetights, en ny badedragt eller en t-shirt, der sidder godt på kroppen, når pulsen stiger og sveden danser fra huden.

Køb tøj, der passer til den motionsform, du skal dyrke. Løber du om vinteren, anbefaler vi, at dine bukser er varme, og dine ører skærmet. Cykler du om sommeren, skal dine underben være bare, solbrillen hurtig og skoene nemme at klikke i pedalerne. 

Få en kettlebell, gymnastikbold, AB roller eller fitnessmåtte. Dyk ned i vores store udvalg af træningsudstyr og kom i gang med din træning. 

Lækkert træningstøj og tilbehør gør det bare lidt sjovere at komme i gang med træning efter ferien. 

Hold- eller hjemmetræning. Hvad virker for dig?

Der er stor forskel på, hvilken træningsform der passer til den enkelte. Nogle foretrækker at dyrke sport alene, mens andre foretrækker faste træningstider i en forening eller i et fitnesscenter. 

Hos INTERSPORT finder du masser af udstyr, der gør din hold- eller hjemmetræning både sjov og udfordrende. 

Find frem til, hvad der virker bedst for dig og kom stille og roligt i gang. Langt de fleste vil opleve, at træning giver trang til mere træning og selvfølgelig fornyet energi. Det handler bare lige om at få træningsnødden knækket. 

Træning skal helst være sjovt

For nogle er fysisk aktivitet en meget naturlig del af hverdagen, mens det for andre er noget, der skal tages tilløb til. Hører du til sidste kategori, vil det være en god idé at finde en aktivitet, du synes er sjov. Træning behøver nemlig slet ikke at være kedelig. 

Læg motion ind i din hverdag på alternative måder

Tid kan være en mangelvare. Har vi travlt med job og familieliv, kan det ofte være træningen, vi vælger at nedprioritere. Har du svært ved at komme i gang med træning efter ferien, kan du begynde at indføre motion i forskellige hverdagssituationer. 

Tag cyklen på arbejde. Sig til dig selv, at du altid skal tage trapperne og bestræb dig på at gå 10.000 skridt hver dag. Konkurrenceelementet kan nemlig også være en rigtig god motivationsfaktor. For at skabe personlig konkurrence, anbefaler vi et motionsur, der kan tracke din træning. 

Den gode form bliver ikke skabt på blot én dag. Så tag et skridt ad gangen, stig i tempo og slut af med en spurt.