Løb og træning med Intersport

De 4 mest udfordrende ultramaratonløb

Ultramaratonløb er den ultimative udholdenhedstest – både fysisk og psykisk. Uanset om du synes, at det er inspirerende eller bare skørt: Se hvad løberne tilmelder sig. Der er mange, der synes, at et maratonløb er et enestående atletisk mål, som kræver en utrolig selvdisciplin. Og alligevel findes der et ekstremt maratonløb, som kræver endnu mere af løberne: ultramaratonløb. Det er et organiseret løb som er længere end normale maratonløb på 42 km (26,2 mil). Ud over udfordringerne i de populære løb, for eksempel Tough Mudder, skal maratonløberne klare ekstreme temperaturer, vildt terræn og stigende samt skiftende forhindringer – og det endda over flere dage.


1. Marathon des Sables

Ultramaratonløbet "ørkenløbet" foregår i Saharas ørken. Deltagerne skal løbe 254 km (156 mil) på 6 dage. Løbet omfatter skiftende niveauer, med daglige etaper der kan være op til 86,2 km lange. Samtidigt skal løberne selv bære, hvad de har brug for, undtagen vand. Dette klarer de ved temperaturforhold på op til over 48 grader, for ikke at nævne sandstorme og fugt. Der deltager ca. 1.000 løbere hvert år.

2. Hardrock 100 Endurance Run

Ultramaratonløbet kaldes "en test med løbere mod bjerge" og afholdes i det sydlige Colorado. Løbet omfatter ca. 160 km cirkelløb i bjergene med et meget ujævnt terræn. Højdeforskellen udgør i gennemsnit mere end 20 km (66.100 fod). Højdesyge, minusgrader og hurtigt skiftende vejr er bare et par af de udfordringer, som løberne udsættes for. Løbet skal også gennemføres inden for maksimalt 48 timer.

3. Spartathlon

Dette årlige langdistanceløb på 250 km (153 mil) fra Athen til Sparta i Grækenland varer 36 timer. Her er hastighed det vigtigste. Der er 75 depoter på turen. Hvis du ikke overholder tiden, bliver du diskvalificeret.

4. The Barkley Marathon

Udtrykket SKØR er vist ikke nok til at beskrive dette løb. Det finder sted i Frozen Head State Park, i Tennessee, USA. Løberne løber ca. 160 km (100 mil) i en umarkeret cirkel på 32 km (20 mil). Løberne har 60 timer til at gennemføre de 5 cirkler (på hver 12 timer), som løbet består af. Der er ingen hjælp at få, undtagen 2 vanddepoter på ruten. Som om dette ikke var hårdt nok, så stiger og falder ruten med 36.576 km (120.000 fod), hvilket svarer til at bestige Mount Everest – to gange. Der er også et par ekstra finurligheder ved løbet: Løberne skal også finde op til 10 bøger og rive den side ud, som svarer til deres startnummer som bevis på at de har løbet omgangen. Løbet er hidtil kun blevet gennemført af 15 løbere, selv om 800 personer har deltaget.