seo-assets

Badmintonketcher og indendørstøj

I Danmark er vi rigtig gode og skarpe til Badminton. Vi har opnået lidt samme status som ved håndbold. Vores nation har været spækket med badmintonstjerner som Peter Gade, Camilla Martin, doubleherrene Jonas Rasmussen og Lars Paaske. Den næste generation står for dørene med kæmpe navne som Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen og selvfølgelig Viktor Axelsen. Badminton kan spilles solo, eller sammen som double eller mix-double. Det kræver kun en badmintonketcher og viljen til at spille.

Der findes rigtig mange sportsudøvere som spiller eller har interesse for badminton. Sporten har altid været en af de mest spillede sportsgrene i Danmark. Det er ikke gået mere i stå efter der blev sat øget fokus på det under VM 2017 med Victor. Badminton er en sportsgren hvor alle kan være med. Uanset om du har dine børn med eller spiller professionelt, så har vi tøj og udstyret til badminton.

Hvilken badmintonketcher skal jeg vælge?

På samme måde som ved fodboldstøvler, findes der også badmintonketchere til forskelligt niveau. Når du køber badmintonketcher er det vigtigste stivheden i skaftet og vægtbalance i selve ketcheren. Indenfor badmintonbranchen, siger man at desto mere øvet/professionelt du ønsker at spille, desto mere stivhed skal skaftet have. Har du længe spillet badminton er du øvet og får et hurtigere sving, derfor kan du selv skabe egen kraft på dine slag. Hvis du vurderer dig selv som lettere øvet, anbefaler vi en badmintonketcher med medium stivhed. Til helt nye spillere eller ungdomsspillere vil en ketcher med fleksibilitet være det oplagte valg. Her bliver hvert slag hjulpet af ketcherne evne til at generere kraft.

Det er også vigtigt at kende til vægtbalancen i ketcheren. Grundreglen er desto mere hovedtung ketcheren er, desto mere power får man i slagene. I samme omfang, desto mere hovedlet desto hurtigere ketcherføring. Find balancen mellem styrke og kontrol. Hvis du har et naturligt kraftigt slag, er præcision mere vigtigt for dig. Hvis du har kontrol over dine slag, er styrke måske din forudsætning for køb af ketcher.

De foretrukne badmintonmærker er Yonex og Forza. Ser man på Yonex bliver stort set alle ketchere tilbudet med standard greb, også kaldet greb 4. Der er mulighed for at erstatte ens greb med super grib eller frotte, hvis det ønskes. Forza er til spillere som ønsker samme badmintonoplevelse med sin ketcher, men vil have det til en god pris. Forza er et dansk brand, men er ikke i samme rampelys som Yonex. Hos INTERSPORT tilbyder vi også helt eksklusivt Tecnopro, som er vores brand. Her får du badmintonketcher til familievenlige priser.

Badmintonsko og badmintontøj

Når det kommer til valg af beklædning er det vigtigt at vælge indendørssko. Krævet til badmintonsko er styrket op omkring hurtigt benarbejde, retningsskift og spring. Dette betyder at ens badmintonsko skal have non-marking ydersål, sidde tæt og beskytte anklerne og have stødabsorbering. Nogle foretrækker også forskellige brands, men grundlæggende skal disse tre egenskaber være dækket. Der findes også badmintonsko med øget støtte og stabilitet eller måske med forhøjet ankelstøtte. Har du tildens til at vride rundt, anbefaler vi sidstnævnte.

Hos INTERSPORT fører vi nogle af de største badminton brands som Yonex, Forza, Tecnopro samt Asics. Alle disse brands har designet badmintonsko i flere år og kender til opbygning. Forskellen ligger i designet og looket. Hvis farve, udformning og materiale er en vigtig faktor, vil valg af brand være oplagt. I samme omfang som sko til badminton, er tøjet også vigtigt.

Tøjet du skal bruge til badminton, skal være svedtransporterende og åndbart. Badminton er en høj intensitet sportsgren hvor tempoet er eksplosivt i korte stunde. Tøjet skal hjælpe sved væk fra kroppen og materialet skal tørre hurtigt. Det er også vigtigt at badmintontøjet er fleksibelt. Skal man ned og nå en fjerbold ved jorden, skal kroppen strækkes og tøjet skal ikke være en begrænsning. Du er klar til at spille badminton når sko, tøj og ketcher er på plads. Du finder det hele hos INTERSPORT samt et kæmpe udvalg af tilbehør som fjerbolde og tape til grebet.