seo-assets

Cykeltøj og cykelsko

En af de sportsgrene danskerne har taget til sig af cykling og spinning. Vi kommer ikke uden om at I Danmark elsker vi at cykle. Har vi mulighed for at cykle, gør vi det. Det er uanset om regnen står ned i stænger eller vinden er kraftig. Den tankegang har vi videreført i konkurrencecykling og i træningscentre. At cykle handler ikke bare om at komme derudaf men fællesskabet bag det. Vi er mange som interesserer os for cykelsport. Det er en sportsgren som mange dyrker på amatør eller professionel plan.

For at komme i gang kræver det ikke alverdens udstyr. Det vigtigste ligger i det mentale og evnen til at træde op på pedalerne og afsted. Der findes forskellige former for cykling, hvor landevejscykling måske er den mest benyttede. Her er der mulighed for at køre samlet som en gruppe eller solo. Hvis du mere er tilhænger af at træne indenfor er spinning godt for dit kredsløb og kondition.

Uanset om du ønsker at cykle udenfor eller indenfor, er cykeltøjet vigtigt. Det handler om at finde cykeltøj der er svedtransporterende og åndbart. Dertil er den rette komfort uundværlig, når man sidder på cyklen i måske flere timer af gangen. Det optimale valg er cykelshorts hvor der er indbygget pude til bagdelen. Med andre ord er der placeret en pude i sadlens hovedtrykpunkter. Dette er med til at yde maksimal beskyttelse under sadlen med endnu bedre bevægelsesfrihed. Du kan også vælge at købe cykelbuks med seler. Når der er fart på, er der maksimal fokus på tøjets komfort. Der er ikke tid til at justerer tøjet når det går ned af bakke. Derfor er seler et oplagt valg til dig der vil cykle på landevejen.

Hvilke cykelsko skal jeg vælge?

På en cykel er dine cykelsko din bedste ven. Der handler om at holde momentum og ikke tabe fart når man først er i omdrejninger. Cykelsko er en fællesbetegnelse for en masse typer sko til cykel. Det fundamentale i cykelsko er skoens tæthed og hårdhed for at skabe kraft. Til spinning/ landevejscykling, skal skoen være tætsiddende og have hård sål. Der skal være så lidt vindmodstand som muligt. Samtidig med det skal skoen være hård og stil for mest mulig fart og styrke.

Der er også MTB cykelsko som henvender sig til mountainbike rytteren. Her er cykelskoen bygget med en lidt blødere version end ved sko til spinning og landevej. Dette er gjort for at man kan stå af cykling ved stejle og krævende stigninger. Dertil har skoene en et bedre ydersål mønstre, for at stå fast på alle typer terræn.

Du skal være opmærksom på at til cykelsko skal man bruge klampe, hvis du har en cykel med klikpedaler. Dette giver mulighed for at låse foden fast, så den ikke hopper væk fra pedalerne. Her kan du vælge imellem Mountain Bike klamper eller til Racer, spinning og landevejscykling. Forskellen er at MTB klamperne er lidt tungere og bredere for at holde på det grove mønster i MTB cykelskoen. I racercykling handler det om det letteste materiale og sekunder.