seo-assets

Skateboard og rulleskøjter

Noget af det bedste ved at stå på stateboard eller rulleskøjter er den frihed det giver. Du har mulighed for at skate alle steder der tillader det. Måden du skater på er op til dig selv. Det kan på mange måder ses som cykling. Det er dig der selv vil styre fart, hastighed og måske tricks. Det at stå på skateboard er ikke noget alle kan. Det kræver god balance og lige fordeling af vægt. Skateboarding kommer fra oprindeligt fra USA hvor surferne manglede noget at ’surfe’ på landjorden. Dette blev starten på skateboard og den centrale begyndelse indenfor skateboard industrien.

Skateboards er opbygget af et board med tilhørende hjul. Der findes forskellige typer boards, også kaldet decks. Her kan du vælge imellem forskellige typer af decks afhængig af om du skal lave tricks. Den mest almindelige type decks er ahorn, fordi materialet er stærkt og holdbart. Hjulene er også vigtige have styr på inden du beslutter dig. Er du tricks typen der elsker at lav en ollie eller måske et kick flip, skal du have store hjul. Du opnår større fart og hjulene holder til din vægt ved hop tricks. Hvis du er typen der er mere streetskating, kan du vælge mindre hjul. På den måde kommer du tættere på jorden og får bedre stabilitet og kontrol.

Hvor finder jeg rulleskøjter?

Rigtig mange af os elsker at stå på rulleskøjter. Det kan også være vi har stået på skøjter før i skøjtehallen. Rulleskøjter er meget sæsonpræget. Om vinteren hedder det skøjter, om sommeren rulleskøjter. Der findes to muligheder for at få fart og frihed over feltet. Inliners er det foretrukne valg af rulleskøjter. De ruller bedre og er mere stabile ved retningsskift. Dette giver en bedre stabilitet og gør du ikke nemt falder bagover eller forover.

Du kan også vælge at gå retro vejen og holder fast i klassikeren som er side-by-side rulleskøjter. Det er dem vi er vokset op med. Køreteknikken er lidt anderledes men nogle synes de er lettere at styre. Det handler om smag og nostalgi fra dengang vi var unge. I dag er side-by-side rulleskøjter utrolig populære. Dette er både blandt den yngre og voksne generation.

Hos INTERSPORT kan du stille sig tilfreds med både skateboards og rulleskøjter. Vi har endda et pænt udvalg af skateboards, inliners og løbehjul. Find populære brands som K2, Madd Gear samt vores egen Firefly mærke.