seo-assets

Tennisketcher og tøj

Er du blevet grebet af ketcherspillet med høj fart og kraft? Tennis har altid været en stor sportsgren med store turneringer som Wimbledon, US Open samt Austrailian Open. Vi har haft store stjerner på verdenskortet igennem tiden. Ser man på dansker eliten har Kurt Nielsen, Tine Scheuer Larsen samt Kenneth Carlsen været store ikoner. Fremtidens profiler som dyster med dem de store pokaler er med frontløberne Caroline Wozniacki samt Frederik Løchte Nielsen.

Tennis er en sportsgren hvor det gælder om styrke, præcision og kondition. Selvom spillet er opbygget med høj intensitet i få minutter hvert sæt, så er spillet hårdt. Tennis er en af de foretrukne ketcher sportsgrene i Danmark. Når Caroline Wozniacki spiller mestreskaber er interessen stor herhjemme. Sporten har for alvor ikke slået igennem herhjemme som Fodbold eller håndbold. Dette skyldes måske næste generation af tennisspillere som mangler. Det kan være du er det næste store stjerneskud indenfor tennis?

Hvilken tennisketcher skal jeg vælge?

Det kan være udfordrende at finde den rette tennisketcher. Hvis du ikke er rutineret og øvet spiller, er der mange ting at tænke på inden køb. Det du skal kigge efter ved køb af tennisktecher er ketcherhovedet, ketcher længden, ketcher vægten, strengmønstret og størrelse på grebet.

Ser man på ketcherhovedet, er det en fordel at vælge et stort ketcherhoved som nubegynder. Med et større hoved får du mere power i dine slag. Hvis du ikke er øvet kan det være svært at generere kraft. Dette hjælper et større ketcherhoved dig med. Dertil får du et større sweetspot, altså hvor bolden skal ramme. Hvis du kender til sporten og trænger til en opgradering, vil et mindre ketcherhoved være oplagt. Dette giver mere kontrol og egen styrke til hvert slag.

Vælg en længere ketcher hvis du spiller for sjov, amatørplan eller lettere rutineret. Du får på samme både mere power bag hvert slag. Normalt skal du gå efter ca 68 cm eller mere.

Når det kommer til vægt, handler det ikke om niveau på spilleren. Det handler om hvilken type tennisspiller man er. Foretrækker du at slå hurtigt og kraftigt anbefaler INTERSPORT en tung ketcher. Har du en mere fleksibel spillestil, kan du vælge en ketcher med mere komfort. Som tommelfingerregel er en lettere ketcher bedre egnet til nybegyndere indenfor Tennis. Gå efter en ketcher på under 270 gram.

Strengemønstret er en egenskab lettere øvet eller professionelle skal være opmærksomme på. Vælger du et åbnet strengemønster, spiller du typisk med 12-16 længdestrenge. Dette giver mere power og en bedre topspin på bolden (mere fart og bevægelighed). Til dem med tættere strengemønstre får du kontrol og præcision i slaget. Det er lettere at ramme præcist, hvis du allerede har power i styrken.

Det vigtigste er også grebstørrelsen om ketcheren. Ligesom indenfor fodbold og badminton findes der forskellige størrelser. Generelt er Greb 0 til juniorspillere og helt små spillere. Greb 1-2 er primært til piger og kvinder med små hænder. Greb 3 er almindelig i størrelsen og typisk til kvinder med normal greb og mænd med mindre. Har du større hånd end gennemsnittet som mand, er greb 4 skabt til dig. Størstedelen af mænd bruger en størrelse 3 i grebsstørrelse.

Hvor finder jeg tennissko og tøj?

Du skal være opmærksom på at have sko egnet til tennis. Hvordan er sko egnet til tennis? Det er de hvis der er taget højde for god stabilitet, ydersål med herringbonemønster og åndbarhed. Tennissko skal være fleksible i sit udtryk. Når man spiller tennis handler det om at stå positioneret og afvente næste slag. Ens sko skal tåle at blive slidt og skubbet hen af underlaget. Det er vigtigt at skoen har mønstre, tåkappe og fast hælkappe så skoene kan tåle slid.

Tennis er en sportsgren med hurtige retningsskift og tøj som slides. Det skal gå stærkt og tøjet skal være svedtransporterende. Materialet skal kunne transportere sved væk fra kroppen og tørre hurtig igen. Kan tøjet tørre, kan huden ånde. Du kan finde både tennisktecher, tennissko og tøj til tennis hos INTERSPORT.