seo-assets

Sådan vælger du de rigtige konfirmationsko

Der er en tradition for at vælge hvide sko til konfirmation. Det gælder både for drenge og piger. Ser vi på drengene først så er det typisk lidt bredere udvalg af sneakers som passer. Ved piger er det begrænset til de klassiske styles som ballerinaer, stiletter eller almindelige sko. Der er ingen opskift på hvilke hvide sko man skal vælge. Det handler om hvad der passer til din stil. Nogle foretrækker de ikoniske converse All Star, hvor andre er til Nike Air Max mens adidas Superstar er for andre. En god ide er allerede at tænke over hvilke sko du skal have på til jeres blå mandag. Her kan man godt gå efter noget som skiller sig lidt ud.

Piger foretrækker at vælge konfirmationssko helt hvide. Det er den mest traditionelle farve, men der er ingen som siger man skal. Det kan være at kjolen har et lille bælte i sølv, så kan skoen være sølvfarvet. Der er ingen krav til at ens konfirmation sko skal være hvide. Der er begyndt at danne sig en trend om at vælge sneakers, fremfor almindelige pæne modesko. Det kunne være et par sneakers fra mærker som NIKE, adidas, HUMMEL eller måske Converse. Trenden skifter hele tiden og den type sko som var på mode sidste år, behøver ikke være på mode i år.

Vær ude i god tid med konfirmationsko

Det er en rigtig god ide at være ude i god tid. Konfirmation ved man oftest mange måneder før datoen. Man behøver ikke købe sine sko 6 måneder før, men et par måneder før giver mulighed for at gå skoene til. Det kan også være at man i sidste ende ikke kan passe sine sko fordi fødderne stadigvæk vokser. Konfirmation er dagen man ikke ønsker at stå i skomangel. Fordelen ved at gå skoene til er at man typisk går rigtig meget blå mandag. Du kan købe dine konfirmationssko hos INTERSPORT. Vi tilbyder nemlig 14 dages fuldreturret og 30 dages bytteret.

Hvorfor vælger man hvide konfirmationssko?

Tilbage i 1736 hvor traditionen blev indført skulle unge mennesker have et pænt sæt tøj og sko. Det var typisk det tøj som man brugte til alle de lejligheder man skulle til. Efter at nogle familier fik flere penge, gik der mode i tøjet. Det gjorde at unge blev alt for overpyntet og gennemsigtige i deres tøjvalg. Næsten 50 år efter indførte man en lov om at man skulle klæde sig i hvid eller sort og det skulle være tækkeligt. Det gav både for tøj og sko. I og med at man forbinder sort med farver man vælger ved begravelser, er det blevet et symbol med hvid for renhed og en ny tid.

Hvorfor bliver man konfirmand?

Det handler om bekræfte Gud, ved at bekræfte dåbspagten. Når man siger ja i kirten siger man ja til guds bekræftelse af dåbspagten. Man siger ikke tak til at blive kristen, for det sker ved dåben, hvis man ønsker det. Man kan sagtens holde stor fest og nyde godt af konfirmationsko, selvom man siger nej. Det hedder borgerlig konfirmation ’nonfirmation’ og er for unge som ikke vil konfirmeres, men stadigvæk gerne vil fejre deres ’indtræden i det voksne liv’.