seo-assets

Padel tennis

Find den rette padel ketcher til dig

Der findes mange forskellige padel bat som appellerer til dit tekniske niveau, og hvor erfaren du er. En padel ketcher har, set i forhold en tennis ketchers strenge, en hård overflade med huller i. Hullerne betyder, at der kan strømme luft igennem ketcheren, og derved gør det nemmer at slå igennem luften.

Padel ketcher til begyndere

Overvejer du at prøve kræfter med den stærkt vækstende ketcher sport er det en god ide at begynde med et rundt padelbat. Det runde bat sinker tyngdepunktet, som giver mere kontrol, dog på bekostning af fart.

I den anden ende af skalaen finders et diamantformet padel bat, som giver maksimal fart, dog her på bekostning af kontrol. Det høje tyngdepunkt giver battet en tung fornemmelse.

Som en mellemting mellem det diamantformet padelbat og det runde padelbat findes et dråbeformet bat, som kombinerer de to former. Det betyder at man får et balanceret bat.

Kom i gang med padel

Padel er meget overkommeligt at komme i gang med, det kræver som udgangspunkt ikke særlig meget udsyr. Essentielt kræver det kun to ting. Et padel bat og en padel bold. Bolden minder meget om en tennisbold, dog er den mindre, og har et mere afdæmpet hop. Det sænker farten i spillet, og gør det nemmere at følge med. Det er også vigtigt at have sko som passer til underlaget, det kan du se mere om her.

Hvis du også mangler noget sportstøj til lejligheden så har vi et kæmpe udvalg hos Intersport, se vores indendørs udstyr her.

Hvad er ketcher sporten padel?

Padel tennis er vokset ekstremt i popularitet over det de seneste år, og er blevet kendt som en sjov sportsgren, som de fleste kan være med på. Den første padel bane i Danmark blev anført i 2007 i byen Fredericia, og siden hen har det taget fart.

Padel anses også for at være en blanding af squash og tennis, da det spilles på en lille version af en tennisbane og med en squash lignende væg bagved. På den måde kan spillet være mindre frustrerende at komme i gang med, da du ikke hele tiden skal hente de bortslupne bolde. Samtidigt kan nybegyndere også få en god start, og holde bolden kørende i længere tid end i tennis. Padel er nemt at komme i gang med, men en svært kunst at mestre.

Padel tennis eller Paddle tennis, hvad er forskellen?

De to navne minder meget om hinanden, hvilket kan skabe en del forvirring. Derfor får du lige en hurtig udpensling af hvad, der adskiller de to sportsgrene.
Paddle tennis er en afgrening af tennis, og bliver ofte forvekslet med padel tennis. Derfor valgte man i 2015 at rebrande paddle tennis som pop tennis, da de to navne mindede for meget om hinanden. Paddle tennis spilles på en tennis lignende bane, hvor nettet er lavere og banen betydeligt smallere, hvorimod padel spilles på en bred bane.

Padel regler

Reglerne for padel er som følger:
Padel spilles 2 mod 2 over for hinanden. Der findes også single baner, hvor det er muligt at spille 1 mod 1. Men som oftest spilles padel 2 mod 2. Serven forgår bag servelinjen, den bagerste linje og skiftevis på højre side og venstre side, ligesom i tennis. Serven skal altid være underhånd, så ketcheren skal være ved talje højde, når bolden rammes. Samtidig skal du kaste bolden ned i jorden, og når bolden hopper op igen, må du slå til den. I serven må du ikke som det første ramme vægen, du skal ramme modstanderens servefelt, som er firkanten skråt over for. Der er ret til 2 serve forsøg. Holdene skiftes til at serve efter hvert parti.
Der udgives point, når bolden rammer samme banehalvdel 2 gang.
Pointsystemet foregår præcis ligesom tennis, i sæt af 3 bestående af 6 partier som opnås ved, 0, 15, 30, 40 dernæst 1 parti.

Få et padel bat i hånden ude i en af vores butikker.
Hvis du gerne vil prøve at holde de forskellige typer og modeller, anbefaler vi, at du kan komme ud i en af vores butikker og finde det padel bat, der ligger helt rigtigt i din hånd, og som føles godt at svinge.

Find den nærmeste butik her.

Hos Intersport kan du finde de bedste brands inden for padel

Babolat
Babolat er et fransk brand som specialiserer sig inden for ketcher sport. Deres vision er at skabe ketcher udstyr som kombinerer sjov og ydelse for at få det fulde udbytte af sportsgrenen.

Enebe
Enebe er et spansk brand som specielt er fremme i padel verdenen. De har nogle yderst innovative teknologier i brug på mange af deres produkter, som virkelig kan hjælpe dig med at tage dit niveau et skridt højere.

Forza
Forza er særligt kendt for deres badminton serie. Det er dansk udviklet, og er kendt som Danmarks største badminton brand.

Nike
Amerikanske Nikes melder også på banen med et bat. Nike er en af verdens største brands, og har en stærk signalværdi med nogle fede designs.

PadelPower
Padelpower er et dansk brand, som opstod i 2018. De specialiserer sig inden for padel bat, og leverer varen i højeste kvalitet og dansk design.

PRO TOUCH
Som en af vores eksklusive brands er PRO TOUCH et brand som kun forhandles af Intersport. Vi sikrer kvaliteten, og her får man et rigtig godt padel bat til rimelige penge. Det ultimative bat for dig som begynder eller moderat øvet.

Wilson
Det amerikanske brand Wilson er meget udbredt i tennis verdenen, og skal naturligvis også vise deres værd, når det kommer til padel bat. De tilbyder sikker kvalitet, og er et stort brand med erfaring inden for ketchers og teknologien.

Yonex
Yonex blev første gang set i 1957, hvor de producerede badmintonketsjere. Yonex byder ind med mange års erfaring inden for badminton og tennis, hvilke man kan fornemme på deres padel bat. Det er slidstærkt og lavet af kvalitets materialer.