seo-assets

Valentinsdag 2020

Romantikken har sin egen dag. Fredag den 14. februar er dagen hvor følelser får frit spil og ens bedre halvdel skal forkæles. Dagen er kendt for sin romantiske stemning hvor man udveksler gaver og søde ord. Ideen er at forkæle sin partner eller dem man holder af med en lille gave. I de fleste tilfælde er det blomster og chokolade som bliver valgt. For at skille sig ud fra de traditionelle gaver, kan man også forkæle sin kære med sportstøj. Det er den sikre anledning for at få købt de løbesko hun snakker om, de fodboldstøvler han snakker om eller det par sommer sneakers i begge snakker om. Der er nok gaveideer at vælge imellem hos INTERSPORT.

Hvilken valentinsdags gave skal jeg vælge?

Traditionens tro vælger de fleste kærester at forkæle hinanden med blomster og chokolade. Det er de gaver man ser på film, men ikke altid dem som man bliver gladest for. Tænk over at få blomster eller chokolade hver gang. Det kunne i lige så høj grad være noget der kunne bruges i længere tid. Hvad med et par løbesko så i sammen kan komme på en løbetur? Det kunne også være træningstøj så I kan træne i fitness. Der er også rigeligt at sneakers at købe til sin kæreste.

Der er ingen opskrift på hvad man skal købe som valentinsdags gave. Det handler i højere grad om at overraske sin partner. I bund og grund skal dagen ikke handle om den specifikke gave, men om at få sagt man elsker hinanden. Dagen er som skabt til at få det sagt. Det kan være I ikke går hverdag og siger I elsker hinanden. Tænk engang der nu er en officiel dag til den anledning.

Historien om valentinsdag

Ligesom så mange andre begivenheder og højtider stammer det fra USA. Der er også den tro at højtiden blev skabt tilbage i romertiden af den gamle højtid Lupercalia. Den blev afholdt for at ære en af de romeriske guder Lupercus hvor ritualet havde fokus på frugtbarhed. Dagen blev dernæst indført af pave Gelasius og blev opkaldt efter præsten Valentin. Han blev hyldet for at trodse kejser Claudius II som beordrede romerske soldater ikke at gifte sig. Det ville Sankt Valentin ikke finde sig i og fortsatte med at vie de mange soldater. Det blev skæbnen for ham da han blev halshugget d. 14. februar.

Om man er til den ene overbevisning om globalisering eller man tror på den gamle historie, så er valentinsdag er dag som er kommet for at blive.