Yogamåtter og træningsmåtter

Har du forelsket dig i yoga, så forstår vi det godt. Det er nemlig en træningsform, der plejer både krop og sind, kræver stort set intet udstyr, og kan dyrkes stort set hvor som helst. Yoga er et ældgammelt træningssystem, der handler om at være tilstede i nuet, og det kan have en utroligt afstressende effekt på kroppen. Det giver øget kropsbevidsthed, gør kroppen smidig, får sindet i balance, modvirker spændinger og øger energiniveauet. Ja, selvom yoga ikke er en sportsgren, hvor du på traditionel vis får sved på panden, så er der masser af fordele ved yoga – ikke mindst kan det give en pause og et pusterum i en travl hverdag. Yoga kan i princippet dyrkes direkte på gulvet, dog opnår du væsentligt mere komfort, hvis du investerer i en god yogamåtte. Det kan også være nødvendigt, hvis du gerne vil kunne stå godt og stabilt fast i de krævende yogastillinger. En yogamåtte kan desuden også bruges til mange andre ting end yoga – fx udstræk, styrkeøvelser eller pilates.

Køb din egen yogamåtte hos INTERSPORT

Har du besluttet dig for at finde din egen personlige yogamåtte, så kan du finde den, du søger, her hos os. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel på yogamåtter, og derfor er det ikke sikkert, at din venindes yogamåtte også vil være det oplagte valg til dig. Når du skal finde den perfekte yogamåtte, så bør du overveje både tykkelse, materiale, længde og bredde. Hvis yogamåtten er for tyk, så kan det være svært at finde balancen, og den ideelle tykkelse er umiddelbart omkring 4 mm, hvor en almindelig træningsmåtte ofte er 1 cm, og dermed blødere at sidde og stå på. Vælg en yogamåtte, der er skridsikker, så hænder og fødder bliver på deres plads, når du står i de forskellige stillinger. Går du op i, at måtten gerne må være praktisk at have med rundt, så gå efter en yogamåtte, der er nem at rulle sammen, ikke fylder voldsomt meget, og eventuelt er udstyret med en bærestrop. Størrelsesmæssigt er en tommelfingerregel at vælge en yogamåtte, der er 10-20 cm længere end din egen højde. Sørg desuden for at passe godt på din yogamåtte ved jævnligt at vaske den. Selvom den ikke ser beskidt ud, så samler den stadig sved, snavs, støv mm. Hos INTERSPORT finder du yogamåtter i forskellige farver og størrelser, og du kan dermed finde den yogamåtte, der passer til dig og dine behov.

Kom i form med yoga

Måske er du allerede rutineret i yoga, og måske skal du snart stifte bekendtskab med det for første gang. Uanset hvad, så kommer du rigtig langt med en god yogamåtte. Når du dyrker yoga, så gælder det desuden også om at investere i noget lækkert yogatøj. Yogatøj skal være utrolig fleksibelt og gerne helt sømløst, så du får de mest optimale betingelser for bevægelse, og ikke føler dig generet af lynlåse, sømme eller noget helt tredje. Vi har det hele her på siden, så tøv ikke med at dykke ned i vores udvalg i dag. Hvad end du klikker hjem, så kan du være sikker på at modtage dine varer i løbet af kun 1-3 hverdage, og vi sender dem altid til dig helt kvit og frit.