Løb og træning med Intersport

 

Aktiv ferie i Danmark – det skal du bruge 

Danmark er som bekendt et yndigt land, og derfor er der fantastiske muligheder for at begive sig på ferie i netop Danmark både sommer, vinter og efterår. Her er der hverken sol- eller snegaranti, men sikkert er det, at vores natur skifter garderoben ud, når årstiden får nyt navn. 

 
 
 

 

Med en omskiftelig natur er vi sikre på, at vi aldrig kommer til at kede os i Danmark. Det handler blot om at planlægge sin aktive ferie ud fra den pågældende årstid. 

Herunder kan du læse mere om, hvilken aktiv ferie du og dine venner eller familie kan tage på, samt hvilket tøj og udstyr der egner sig særligt til netop jeres ferieform. 

Cykel Danmark tyndt

I Danmark er der mere end 12.000 kilometer afmærkede cykelruter, og 9 ud af 10 danskere ejer en cykel. København er flere gange blevet kåret som verdens bedste cykelby, og faktisk cykler de fleste danskere året rundt. 

Vi har cykelblod i årerne, og derfor er det oplagt at planlægge en dansk cykelferie i din sommerferie. 

Hvad skal du bruge til din cykelferie

Hos INTERSPORT er vi eksperter i sportstøj, og derfor har vi gode bud på, hvad du skal iføre dig på en cykeltur gennem Danmark. Cykelshorts er et must, når du skal bruge mange timer i træk på en cykelsadel. Mange cykelshorts kommer med en cykelpude, der bidrager til en behagelig tur. 

Hertil kan du iføre dig en cykeltrøje med lange eller korte ærmer, der transporterer sved væk fra kroppen, så du ikke fryser på din tur. Husk en vind- og vandafvisende cykelvest eller en windbreaker til din tur, når vinden tester dine ben. 

Her på siden finder du også cykelsko, der nemt kan klikkes på pedalerne. De er behagelige at have på, når du skal ud på en længere tur. Med et sportsur kan du tracke, hvor langt I har kørt og holde øje med din egen forbrænding. Desuden anbefaler vi, at du får et par cykelhandsker med puder, der passer på dine hænder, mens I cykler rundt og opdager skønne grene af Danmark. 

Landet omgivet af vand

Uanset hvor i Danmark du bor, vil der ikke være langt til vandet. Derfor er vandsport også meget populært. Vil du gerne på aktiv ferie i Danmark, kan du derfor sagtens tage mod kysterne og være aktiv til vands. Uanset hvilken årstid vi befinder os i. 

Efteråret kan være lunt og give perfekte forhold til aktiviteter, der inkluderer våddragt og surfboards. 

Hvad skal du bruge til vandsport?

Der findes et utal af former for vandsport, så du skal først gøre dig klart, hvilken aktivitet du ønsker på din efterårs- eller sommerferie. En aktivitet, der særligt er blevet populær de seneste år er Stand Up Paddle, som er en aktivitet, der foregår stående på et board. 

SUP er en aktivitet for hele familien. Alt du behøver er en våddragt, et board og en paddle. Alt sammen kan du få hos INTERSPORT. 

En våddragt sørger for, at du ikke bliver kold, når du møder vandet. Derudover beskytter mange våddragter mod solens stråler, som du bestemt ikke bør undervurdere, når du befinder dig på vandet. 

Vi anbefaler altid, at du og din familie ifører jer en svømmevest, når I er aktive til vands. Vejret kan hurtigt skifte, og derfor bør jeres sikkerhed være i top. Put jeres ejendele i en vandtæt taske og tag dem på ryggen. Der er garanti for sjove, aktive sommer- eller sensommertimer til vands på et paddleboard. 

Aktiv i din vinterferie

Der er som sagt ikke snegaranti i Danmark, og selv hvis der var, var der ikke mulighed for at stå på ski. Skiferie er en oplagt vinteraktivitet, og skal den udføres, må du besøge vores naboer mod nord. Hvis du planlægger skiferie, har vi et bredt udvalg af netop skitøj. 

Ønsker du at blive på dansk grund, kan en aktiv ferie i vintertid bestå af en vandretur ud i vores smukke natur. 

På med vandrestøvlerne

Skal du på aktiv ferie på vandreben i den danske natur, skal du uanset årstid have noget fodtøj, der giver dine fødder gode betingelser for at tilbagelægge mange kilometer. 

Vi anbefaler en god vandrestøvle, der har en vandtæt og åndbar membran, der sikrer dig tørre fødder. En god vandrestøvle giver din fod støtte og stabilitet på turen. Skal du på vandretur i din vinterferie, anbefaler vi også, at du bruger en god sok af uld, der hjælper med at holde varmen. 

Og nu til tøjet

Vandreferier er heldigvis ikke kun forbeholdt vinterferien, men er det en vinteraktivitet, kræver det tøj, der kan holde dig varm. Vi anbefaler, at dit inderste lag er svedtransporterende, hurtigtørrende og giver dig bevægelsesfrihed. Mange af disse kvaliteter finder du i vores skiundertøj. 

Dernæst er varme bukser og en varm jakke essentielt for, at du kan holde varmen. Du kan med fordel se på vores sortiment af skijakker, da de har de samme kvaliteter, der er gode til en kold vandretur. 

Uden snegaranti er det ikke til at forudse, hvor kold en vintervandretur bliver. Fyld derfor din rygsæk med tøj, der passer til det omskiftelige vejr. Det kan være regntøj, halsedisse, hue, vanter og selvfølgelig en sovepose, der ikke fylder for meget.

Nu mangler du blot et par vandrestave, og du er klar til afgang.  

Aktiv ferie året rundt

Ovenstående forslag til aktiv ferie kan sagtens gå på tværs af årstider. En vandretur kan foregår om sommeren, og en cykelferie kan foregå om efteråret. Vi anbefaler, at du tager udgangspunkt i årstiden, når du pakker tøj til din aktive ferie. De kolde måneder kræver lidt flere lag end sommermånederne. 

Find masser af udstyr til din aktive ferie i Danmark her på siden. Cykling, vandsport, trekking og skiferie er blot et udsnit af de aktiviteter, du kan finde udstyr til hos INTERSPORT.